18.5 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal reitera que els agents locals suspesos no han tornat a la feina, tot i els dubtes de l’oposició

Tots x la Bisbal va fer un comunicat dissabte on assegurava que el decret de l'alcalde no implicava la suspensió dels agents de la Policia Local. L'Ajuntament hi respon que sí

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La suspensió dels dos agents de la policia local que van protagonitzar una polèmica actuació dissabte 18 d’abril a la Bisbal d’Empordà segueix generant dubtes. Avui era el primer dia de suspensió efectiva perquè la setmana passada estaven de permís, segons diverses fonts. Per tant, avui ja no s’havien de reincorporar i, segons l’equip de govern, així ha estat. És a dir, no haurien tornat a la feina. Ara bé, el grup de l’oposició Tots x la Bisbal assegura que això no apareix en cap decret d’alcaldia ni a la documentació que els han facilitat des de l’Ajuntament.

El mateix dia que es va fer viral el vídeo en què es veia els dos agents intentant reduir un noi i apuntant la seva família amb una pistola, l’Ajuntament va comunicar que havia “ordenat la suspensió immediata dels dos agents”. Per quina via? A preguntes de Ràdio Capital, la resposta d’un portaveu de l’alcalde ha estat que s’ha “actuat seguint les indicacions dels serveis tècnics municipals per assolir la petició d’alcaldia amb totes les garanties: a través d’un expedient d’informació reservada”.

Ara bé, el decret signat el dia 22 d’abril al qual ha tingut accés Ràdio Capital només té dos punts a la part resolutiva: el primer: “iniciar un expedient de diligències preliminars amb caràcter d’informació reservada […] per aclarir els fets”, i el segon: “sol·licitar al departament competent […] que designi un instructor que investigui el cas”. L’única referència en tot el decret a la suspensió dels agents de la Policia Local apareix a la part dels antecedents, on s’explica que “des del moment del coneixement dels fets es va ordenar per part de l’equip de govern que s’iniciessin els tràmits pertinents tendents a la suspensió immediata de funcions dels agents presumptament implicats […]”.

A preguntes de Ràdio Capital, l’Ajuntament no ha especificat si hi ha un altre decret d’alcaldia que ordeni la suspensió dels dos policies. En tot cas, només es reitera que s’ha fet “seguint les indicacions dels serveis tècnics municipals per assolir la petició d’alcaldia amb totes les garanties: a través d’un expedient d’informació reservada”. L’alcalde no vol fer declaracions fins que no s’aclareixi el cas.

El decret del 22 d’abril és el que branda el regidor de Tots, Xavier Dilmé, per denunciar que no hi ha res que impedeixi als dos agents tornar avui a la seva feina, després d’una setmana de permís organitzatiu. Ho ha dit en una entrevista a Ràdio Capital.

Dilmé reitera que els agents no s’haurien hagut d’apartar abans de tenir acabat l’expedient que investiga el cas.

Insitim que des de Ràdio Capital hem buscat la resposta oral de l’alcalde, que a través d’un portaveu de premsa ha deixat clar en reiterades vegades que no farà declaracions sobre aquest tema fins que no s’hagi resolt l’expedient.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro apuja la taxa de residus

L'ajuntament de Castell-Platja d'Aro aprova les ordenances fiscals pel proper 2022
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -