25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

Balanç del primer dia de pesca d’arrossegament a Palamós: pesca i preus “acceptables”

Han sortit un 70% de les embarcacions, que complien amb les mesures de seguretat. Han creat una Comissió de Treball per analitzar la demanda que hi ha a la llotja.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Balanç del primer dia de pesca d'arrossegament a Palamós: pesca i preus "acceptables"
Loading
/

Avui era el primer dia en què la majoria dels pescadors de la modalitat d’arrossegament de la Confraria de Palamós han reprès la seva activitat habitual. Així doncs, han sortit nou embarcacions d’arrossegament i unes catorze d’arts menors. Això és un 70% de les embarcacions, que són les que estan en condicions de sortir perquè poden adaptar-se a les mesures de seguretat sanitàries.

La resta no poden sortir perquè requereixen un nombre de persones a bord que ara per ara no podríen mantenir les distàncies de seguretat. Tal i com ha explicat en declaracions a Ràdio Capital el patró major de la confraria, Toni Albalat, “cada barca té unes característiques diferents, però estem treballant perquè  el dia 12 de maig puguin estar totes operatives.” A banda de les distàncies de seguretat, s’han aplicat d’altres mesures.

En resum, ha dit que la pesca de gamba ha anat “bé i que els preus han estat “acceptables. Ha explicat que són conscients que no és el moment de vendre gamba i per tant, els preus no són als que estan acostumats.

Tot i així,  s’han comercialitzat aproximadament uns 150kg de gamba a un preu de 26€/kg. Normalment, se’n comercialitzen entre 250 i 300kg i el preu sobrepassa els 35€ de mitjana. Avui, segons ha explicat Albalat, el mercat local estava bastant buit i estan a l’expectativa del que passa aquests propers dies: a veure “si la demanda s’estabilitza, baixa o puja”.

Per això, han creat una Comissió de Treball per analitzar la demanda que hi ha a la llotja. Aniran analitzant els preus diaris de la subhasta i consideraran si és viable tenir flota activa o seguir amb aquesta quantitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:11:48

La batalla d’Empòrion

Els romans ocupen Hispània amb motiu de la Segona Guerra Púnica i vencen als cartaginesos. Ja que hi són,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -