21.8 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell obre un expedient sancionador contra el xalet del Golfet

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un expedient sancionador contra els promotors del xalet del Golfet per haver realitzat sense llicència una rasa de connexió amb el clavegueram. L’obertura travessa longitudinalment el talús de roca natural del carrer Castellets per connectar el nou habitatge a la xarxa de clavegueram municipal. Les obres es van executar de facto a mitjans de maig, sense la prèvia autorització per part del consistori.

Segons ha transcendit ara, el passat 8 de juny l’associació Salvem el Golfet va presentar una denúncia al consistori. L’entitat posava de manifest que els promotors no comptaven amb llicència ni projecte tècnic per perforar el talús. Es dóna la circumstància que el talús havia de ser objecte de mesures especials d’estabilització i millora, segons la llicència inicial atorgada.

El consistori va constatar en una nova inspecció a les obres que, efectivament, no tenien llicència per la connexió a la xarxa de clavegueram. A principis del mes de juliol, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, responia a l’entitat que l’ajuntament emetria el corresponent butlletí de denúncia. Ara, els responsables del xalet hauran de demanar la legalització d’aquests treballs.

En una reunió amb representants municipals, Salvem el Golfet ha demanat aquesta mateixa setmana una actuació urbanística amb “contundència” i que s’imposin sancions. L’associació ho veu com una via perquè no s’atorgui la llicència de primera ocupació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’onada de calor del 2022 causa una mortalitat “sense precedents” en la gorgònia vermella del Montgrí i les Illes Medes

Un estudi de la Universitat de Barcelona revela que l'onada de calor extrema de 2022 va incrementar la mortalitat de la gorgònia vermella al parc natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter, afectant el 70% de les colònies. Els investigadors adverteixen que aquests resultats amenaçen la viabilitat de l'espècie i podrien alterar la biodiversitat dels ecosistemes bentònics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -