10 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós aprova el pressupost per al 2022

Proposat per ERC i amb un valor de més de 25 milions d'euros, el nou pressupost està dirigit a l'atenció a les persones i als valors culturals, patrimonials i econòmics del municipi. Les principals inversions són la construcció d'un aparcament i l'asfaltatge de voreres.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Ple de l’Ajuntament de Palamós ha aprovat el document que recull el pressupost municipal de l’any vinent, que té una “especial atenció a les persones i aposta pels valors culturals, patrimonials i econòmics del municipi”. La quantitat total volta els 25’19 milions d’euros, amb una dotació d’1.203.000 d’euros destinada a inversions. El pressupost, proposat per ERC, ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra dels grups de l’oposició.

El document pressupostari té “la voluntat de continuar duent a terme polítiques de servei a les persones, atenent les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Palamós i Sant Joan, amb un enfoc social i clarament expansiu”, cita la nota de premsa del consistori. Afegeix també que “són accions indispensables d’aquest pressupost l’acompanyament de famílies, infants i joves en risc d’exclusió social, els programes destinats a fomentar el lloguer tot l’any, la formació ocupacional, els projectes de garantia juvenil o l’ensenyament”. S’aposta d’igual manera per fomentar les polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència, pels projectes d’atenció als col·lectius més vulnerables i s’augmenta l’assignació de partides per a entitats municipals com ‘Càritas’ o convenis amb les entitats que treballen amb infants i joves amb alguna discapacitat.

Inversions.

Les dues inversions principals seran les obres de construcció d’un aparcament a l’espai de l’Equitativa i l’asfaltatge de voreres, amb una partida de 250 mil euros cadascuna. També es destinen 100 mil euros a acondicionar la plaça de Josep Sarquella i 150 mil a millores d’estalvi energètic. D’altra banda, es preveuen obres per a millorar el sistema de recollida i canalització d’aigües plujanes, amb 55 mil euros, i 75 mil més que aniran destinats al subministrament d’equipament informàtic. El nou pressupost preveu inversions que tenen a veure amb l’esport, com ara els 15 mil euros per a la reforma i rehabilitació d’instal·lacions o els 25 mil euros per a arranjar l’Skate Park. D’igual manera, es vol millorar els serveis i l’accessibilitat a les platges, amb una partida de 25 mil euros, i millorar també el paratge natural de Castell, amb 10 mil euros. Finalment, es prorroga el contracte de neteja viària per disposar de maquinària actualitzada, més jornades de treball i més serveis per millorar la neteja al municipi. Laura Lafarga, regidora de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Palamós, destaca algunes d’aquestes inversions a través de Ràdio Palamós:

 

Fiscalitat.

El criteri del nou pressupost és mantenir el mateix nivell de les ordenances fiscals al municipi dels darrers anys, segons la nota de premsa. En aquest sentit, s’aposta per congelar taxes i impostos a excepció de l’Impost de Béns Immobles (IBI), que puja un 2’9%. Amb aquest increment, l’Ajuntament de Palamós podrà afrontar, entre d’altres, l’augment de l’IPC, el compliment dels convenis col·lectius i la pujada del 2% del salari dels treballadors públics, tal i com marca la Llei de pressupostos estatals per a l’any 2022. Així doncs, la principal despesa del consistori és la despesa del personal municipal, amb gairebé 43 de cada 100 euros del pressupost destinats.

Per segon any, l’Estat ha anul·lat l’aplicació de la regla de la despesa i la normativa d’estabilitat pressupostària. Això permetrà l’Ajuntament a utilitzar el superàvit per a despeses puntuals i extraordinàries, per exemple, com s’ha fet els darrers exercicis per fer front a les contingències vinculades a la pandèmia.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tot a punt per la 4a edició de l’Indilletres

La fira se celebra aquest cap de setmana, els dies 4 i 5 de desembre, al pavelló firal de la Bisbal d'Empordà. Dolors Figueres, una de les promotores de l'Indilletres, ha passat pel Supermatí de Ràdio Capital i ha recordat que l'edició d'enguany comptarà, entre d'altres, amb Quim Torra.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -