5 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

Anna Ribera: “Els casos al Baix Empordà no són alarmants, estem tranquils”

Segons la Directora Assistencial de SSIBE, Anna Ribera, la situació al Baix Empordà no és tan dolenta com a la resta de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Segons dades del Departament de Salut, la comarca del Baix Empordà es troba en un risc moderat de rebrot. Les dades són millors que a la resta de Catalunya, que es troba en 141 punts. Però la taxa de rebrot a la comarca es manté en 85 punts. Cal recordar que el Baix Empordà ha estat una de les comarques amb una taxa de vacunació més alta. Tot i això, caldrà esperar a les pròximes setmanes i observar l’evolució de les dades Covid.

Actualment, i relacionant-ho amb la resta de Catalunya, la comarca del Baix Empordà es troba en una situació correcta. Així, les dades Covid ens mostren que el risc de rebrot a la nostra comarca és moderat, en contraposició amb la resta de Catalunya, en què la taxa de rebrot és alta, amb 141 punts en la taxa de rebrot. Tot i això, els casos de coronavirus confirmats al Baix Empordà han augmentat en l’última setmana. Hem passat de 30 casos a 50 casos confirmats amb PCR/TC.

Durant l’última setmana han hospitalitzat a tres persones al Baix Empordà i una altra persona ha mort per coronavirus. Són dades baixes, però que han augmentat durant la darrera setmana. Segons la Directora Assistencial de SSIBE, Anna Ribera Massaguer, la situació a la comarca no és tan dolenta com a la resta de Catalunya i podem estar tranquils.

La taxa de vacunació al Baix Empordà és alta

Cal destacar que el Baix Empordà és una de les comarques a Catalunya on la taxa de vacunació és més alta. Hi ha 99.022 persones que tenen la primera dosi administrada, 87.476 persones la segona i la tercera dosi, que es fa de manera simultània amb la vacuna de la grip, la tenen administrada 5.295 persones. En total, hi ha 96.854 persones que tenen la pauta completa de vacunació al Baix Empordà. Pel que fa a les persones majors de 70 anys, Anna Ribera afirmava avui en una entrevista a Ràdio Capital que la recomanació és rebre la vacuna del coronavirus i de la grip a la vegada.

Així, les dades indiquen que els casos de coronavirus augmenten a la comarca, però no són dades tan alarmants com a la resta de Catalunya. A més, segons Anna Ribera, no hi ha hagut tants de brots com a altres comarques catalanes. Al Baix Empordà hi ha actualment quatre punts de vacunació durant quatre dies a la setmana contra la Covid-19: a la Bisbal d’Empordà, a Palamós, a Torroella de Montgrí i a Palafrugell.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els arqueòlegs troben per primera vegada una cuina grega al jaciment d’Empúries

Les excavacions fan visible el penya-segat on s'assentava la ciutat i l'esperó rocallós que protegia el primer port
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -