11.7 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Pressupostada la nova escola de Vall-Llobrega

Rufino Guirado, alcalde de Vallobrega, ens va explicar, al Supermatí de divendres passat, que ja han aconseguit un pressupost de la Generalitat per a la nova escola de Vall-llobrega. Després de 16 anys batallant per aconseguir centre decent al poble, han obtingut un pressupost de 933.000 per aquest any i 1.060.000 per l’any que ve. Per altra banda, tot i constar als pressupostos generals de l’estat, encara no li han confirmat oficialment.

“Ja fa molts anys que ho arrosseguem i espero que no es quedi amb no res”, explica Guirado. Durant molts anys els infants han hagut d’estudiar en barracons de segona mà i, per fi, aquest any veuen un fil d’esperança davant tots els seus esforços. “Lluitem per un equipament com es mereixen tots els infants.

Finalment, davant a pregunta “es tornarà a presentar a les eleccions per se alcalde?”, Guirado dubta. “No et puc dir ni sí, ni no”. Durant molts anys ha estat exercint a l’Ajuntament i batallant pel poble amb molt pocs recursos, però la seva vocació per ajudar a la gent podria fer-lo inclinar pel Sí. Per altra banda, ens ha avançat que està treballant amb un nou projecte i que, en un futur, està decidit a tirar-lo endavant.

 

 

Per contrapartida, hem parlat amb el president de l’Associació de Famílies de Vall-llobrega, sobre la seva opinió respecte estudiar als barracons durant més d’una dècada.

“Per part de les famílies feia temps que s’estava esperant. Feia temps que estava promesa la nova escola”, afirma el president. “Ha trigat més del compte però tampoc són tan precàries les condicions als barracons. Tot i així s’espera un espai més definitiu i no tan provisional.” De moment, però, tampoc es coneix amb detall la proposta de la nova escola.

L’escola de Vall-llobrega és petita, molt a prop de la natura. Per això l’aprenentatge es basa en moltes activitats exteriors, fet que agrada molt a les famílies. Per altra banda, hi ha altres situacions que preocupen més a l’associació, com la pròrroga continuada per establir una jornada concreta a l’escola. Els pares lluiten per mantenir una jornada continuada, però encara no hi ha una resposta clara davant la situació.

Aquí podeu escoltar la segona entrevista complerta:

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios