L’ACN va publicar en els darrers dies que la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori es querellarà contra l’Ajuntament de Palamós per haver concedit una llicència d’obres a una constructora, que té previst edificar tres blocs d’apartaments de luxe en aquest indret, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional. El consistori palamosí assegura que han actuat “correctament” i que han seguit tots els procediments “pertinents”. Defensen, també, que no estarien incomplint la Llei de Patrimoni Cultural com exposa la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori, atès que “la zona on es construiran aquests edificis és molt propera a la Urbanització de Sant Esteve i el càmping King’s”, de manera que és un espai “urbanitzable”.

L’equip de govern de Palamós, d’altra banda, transmet que es faran dos edificis i no tres, com apunta la plataforma veïnal. Paral·lelament, indiquen que si s’ha de bloquejar l’operació, caldrà indemnitzar la constructora, i això comportaria endeutament del municipi. L’alcalde de la vila palamosina, Lluís Puig, ha manifestat a Ràdio Capital que, al llarg del temps, s’han fet modificacions al Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal que han permès garantir “una major protecció” de la Pineda d’en Gori, ja que és pública.

Finalment, Puig ha volgut adreçar un missatge de calma i garanteix que “tothom podrà continuar gaudint de la Pineda d’en Gori, perquè és pública i està protegida”.