20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós obre de nou l’accés de vehicles al camí de cala Estreta i de S’Alguer

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Demà dimecres a les 24h, es tornaran a obrir a la circulació de vehicles el camí de cala Estreta, en l’àmbit de Castell; i també el de S’Alguer i la pineda d’en Gori, que durant tot l’estiu han restat tancats a causa del risc d’incendis. L’Ajuntament de Palamós valora molt positivament aquesta mesura que s’aplica cada estiu, des de l’any 2003, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones i del patrimoni natural d’aquestes dues zones de gran valor mediambiental i paisatgístic del litoral palamosí. Com cada any, coincidint amb la prohibició de l’accés de vehicles a l’EIN Castell-Cap Roig, l’Ajuntament de Palamós habilita una zona d’aparcament amb capacitat per a 600 vehicles. Prop de 38 mil vehicles han utilitzat enguany aquest espai d’estacionament controlat.
Demà dimecres 30 de setembre, a partir de les 24 h, l’Ajuntament de Palamós obrirà el pas de vehicles al camí de cala Estreta, que passa pel centre de l’espai natural Castell-Cap Roig; així com l’accés a S’Alguer, que afecta l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori.

L’Àrea municipal de Medi Ambient amb coordinació amb la Policia Local de Palamós han acordat obrir de nou aquest camí coincidint amb l’inici de la tardor, que ha comportat l’arribada de les primeres pluges i conseqüentment de la davallada de les temperatures, reduint el risc d’incendis. A banda també es destaca la important descens en la freqüentació d’aquesta zona un cop finalitzat el període de vacances d’estiu.

La mesura de tancament, que es va iniciar el passat 12 de juny, va ser consensuada entre els ajuntaments de Palamós, Mont-ras i Palafrugell conjuntament amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

El tancament a la circulació de vehicles que s’ha mantingut durant més de tres mesos en aquests àmbits litorals del municipi, ha estat valorat molt positivament per part de l’Ajuntament de Palamós que ho considera com una mesura imprescindible en períodes de risc d’incendis i d’alta freqüentació per tal de garantir la seguretat de les persones així com la dels espais naturals en cas que aquestes zones es veiessin afectades per emergències.

Durant tot el període d’estiu s’ha realitzat el control dels accessos als espais naturals d’aquest àmbit, detectant fins a 59 vehicles que havien accedit indegudament a aquests camins i que en conseqüència han estat multats.

Amb la col•laboració de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima s’ha fet una tasca d’informació de l’espai natural entre els usuaris que hi accedien, i el seu personal també ha realitzat tasques de prevenció d’incendis en diversos punts d’aquest espai natural.

Prop de 38 mil vehicles han utilitzat l’aparcament de Castell
Per segon any consecutiu els vehicles que han arribat a l’àmbit de Castell han pogut estacionar a l’aparcament ubicat a la zona de la plana, més proper a la carretera asfaltada que dóna accés al camí de la platja.

El disseny modular d’aquest espai d’aparcament ha permès anar obrint zones d’estacionament a mesura que ha avançat l’estiu i per tant s’ha incrementat l’afluència d’usuaris a Castell. D’aquesta manera s’ha pogut augmentar les places d’estacionament fins a un màxim de 600 cotxes, i des del 3 de juliol i fins al 13 de setembre s’ha aplicat tarifa d’estacionament.

En aquests més de dos mesos d’activitat tarifada i dins l’horari controlat, aquest aparcament ha estat utilitzat per un total de 37.972 vehicles, els propietaris dels quals han estacionat en aquest pàrquing per a, posteriorment, accedir a peu a la platja de Castell, cala Canyers, cala Sanià, cala Estreta, o bé les cales de la zona del Crit.

Durant l’estiu el panell lluminós que es troba ubica en un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dóna accés al camí que condueix a la platja, informa els usuaris d’aquest espai natural i, a temps real, del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -