12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí aprova presentar-se com a acusació popular en casos d’ocupació

El consistori s'ha ofert a presentar-se com a acusació popular en tots aquells casos d'ocupació delinqüencial que hi hagi problemes de convivència i seguretat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció que demana impulsar una modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil que faculti els jutges a aplicar diligències cautelars en els processos contra les ocupacions delinqüencials i agilitzi els tràmits per poder recuperar finques ocupades il·legalment. La moció ha estat promoguda per l’equip de govern, format per UPM i ERC, i es va aprovar en el darrer Ple amb els vots de JXCAT-JUNTS, L’EST-TE i Cs; els vots en contra de CUP i l’abstenció de CambTE.

La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, argumenta que «al municipi no hi ha molts casos d’ocupació, però des del govern municipal s’ha considerat necessari abordar la problemàtica amb determinació, abans que la situació, els propers anys, sigui més greu». Reconeix, però, que malgrat ser pocs, l’ocupació il·legal, a banda de representar la usurpació d’una propietat aliena, sovint va acompanyada de molèsties al veïnat. Per això, el consistori s’ha ofert a presentar-se com a acusació popular en tots aquells casos d’ocupació que hi hagi problemes de convivència i seguretat, complementant les intervencions policials que es realitzin i que estiguin relacionades amb aquest tipus d’ocupació delinqüencial.

Bonada ha reconegut que la problemàtica és complexa perquè en molts casos es porten a terme aquestes ocupacions per necessitat d’un habitatge i en aquest aspecte ha volgut deixar clar que des del consistori no es farà res per deixar ningú al carrer, però treballaran per defensar la convivència i ajudar els propietaris afectats.

Amb la moció, des de l’ens municipal es vol canviar la normativa per donar més marge de maniobra als jutges i també s’ha acordat que es procedirà al desallotjament i a la immediata recuperació de la possessió d’un habitatge, per part del seu propietari quan els habitants il·legítims generin en la comunitat de propietaris, conductes il·legals o actituds incíviques que alterin la pacífica convivència de la comunitat de veïns i veïnes.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -