7.7 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí aprova presentar-se com a acusació popular en casos d’ocupació

El consistori s'ha ofert a presentar-se com a acusació popular en tots aquells casos d'ocupació delinqüencial que hi hagi problemes de convivència i seguretat

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció que demana impulsar una modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil que faculti els jutges a aplicar diligències cautelars en els processos contra les ocupacions delinqüencials i agilitzi els tràmits per poder recuperar finques ocupades il·legalment. La moció ha estat promoguda per l’equip de govern, format per UPM i ERC, i es va aprovar en el darrer Ple amb els vots de JXCAT-JUNTS, L’EST-TE i Cs; els vots en contra de CUP i l’abstenció de CambTE.

La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, argumenta que «al municipi no hi ha molts casos d’ocupació, però des del govern municipal s’ha considerat necessari abordar la problemàtica amb determinació, abans que la situació, els propers anys, sigui més greu». Reconeix, però, que malgrat ser pocs, l’ocupació il·legal, a banda de representar la usurpació d’una propietat aliena, sovint va acompanyada de molèsties al veïnat. Per això, el consistori s’ha ofert a presentar-se com a acusació popular en tots aquells casos d’ocupació que hi hagi problemes de convivència i seguretat, complementant les intervencions policials que es realitzin i que estiguin relacionades amb aquest tipus d’ocupació delinqüencial.

Bonada ha reconegut que la problemàtica és complexa perquè en molts casos es porten a terme aquestes ocupacions per necessitat d’un habitatge i en aquest aspecte ha volgut deixar clar que des del consistori no es farà res per deixar ningú al carrer, però treballaran per defensar la convivència i ajudar els propietaris afectats.

Amb la moció, des de l’ens municipal es vol canviar la normativa per donar més marge de maniobra als jutges i també s’ha acordat que es procedirà al desallotjament i a la immediata recuperació de la possessió d’un habitatge, per part del seu propietari quan els habitants il·legítims generin en la comunitat de propietaris, conductes il·legals o actituds incíviques que alterin la pacífica convivència de la comunitat de veïns i veïnes.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies