9.2 C
Pals
Dijous, 21 gener 2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit busca potenciar els habitatges socials

El més llegit

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus

En les darreres 3 setmanes, s'han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l'Hospital de Palamós

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El tema del lloguer social a Torroella de Montgrí i l’Estartit és una problemàtica que hi ha des de fa molt temps, per això l’Ajuntament vol posar-hi fi garantint l’accés a un habitatge digne i assequible. En aquest mandat, s’han aprovat ordenances que propiciïn a convertir pisos buits en habitatges de lloguer social i mocions per a lluitar contra l’ocupació delinqüencial. A més, l’Ajuntament treballa per crear una bossa municipal.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit no té una bossa pròpia d’habitatge, depenen de la bossa de lloguer social de la Generalitat. Però, en l’àmbit d’administració pública tenen una sèrie de pisos d’emergència social per oferir a la població que es troba en situacions vàries, contextos individuals o familiars en concret, que necessiten un allotjament. Fins ara disposaven de cinc pisos d’emergència social, però des de fa poc n’han adquirit un més ubicat a l’Estartit. En la gestió dels pisos de lloguer social a Torroella de Montgrí i l’Estartit, la majoria de lloguers van a càrrec de l’Ajuntament menys un contracte anomenat 6040, que és gestionat un 60% per la Generalitat i l’altre 40% per l’Ajuntament.

Segons l’Anna Maria Bonada, regidora d’Acció Social de Torroella de Montgrí, el tema del lloguer social des de fa molt temps hi ha una problemàtica real i hi estan treballant a tort i a dret. El govern municipal està fent molta feina per poder solucionar aquesta problemàtica que afecta algunes famílies del municipi. Per això, tal com ens explica la regidora, s’estan fent actuacions per potenciar que hi hagi lloguers socials, volen que hi hagi una oferta i una demanda justa i equitativa dels habitatges. Entre altres, fa dos mesos van fer una nova ordenança municipal on els grans tenidors, incloses les persones físiques que tinguin molts pisos, tindran recàrrecs en l’IBI. Amb aquesta mesura es busca donar ús als pisos desocupats permanentment i oferir habitatges a un preu assequible per dinamitzar el mercat de lloguer.

Un altre aspecte molt present en aquest mandat és aturar l’ocupació delinqüencial, ja que l’Ajuntament creu que és totalment diferent de l’ocupació social. En un Ple del mes de maig, es va aprovar en una moció promoguda per l’equip de govern on demanaven a les administracions públiques corresponents que dotessin a l’Ajuntament de recursos per poder lluitar contra tots els conflictes que té la població amb aquest tipus d’ocupació. A més, segons la regidora Bonada, aquestes demandes són necessàries «per poder continuar ajudant a aquelles famílies que ho necessiten i que estan en un moment de transició ocupant. Per així, poder-les o bé tramitar un pis de lloguer social d’entitats bancàries o de grans tenidors o simplement fent els passos adients perquè puguin superar aquesta etapa.»

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.

Altres notícies