Ignasi Sabater i el primer integrant del grup "Qué pone en tu DNI?" oficialitzant l'acord

Després d’haver estat víctimes de nombrosos atacs per part de col·lectius d’extrema dreta, l’Ajuntament de Verges crearà el seu propi escamot feixista, per tal de poder donar un millor servei de pintades amenaçants, arrencades de llaços, agressions controlades o punxades de pneumàtics. Amb aquesta iniciativa, el consistori vergelità busca facilitar la coordinació entre els CDR que pengen llaços grocs i pancartes i els GDR encarregats de treure-les.

L’Alcalde del poble, Ignasi Sabater serà l’encarregat d’escollir els integrants del grup “Qué pone en tu DNI?” (així es dirà l’escamot) en un càsting que farà el proper dia que vagi a declarar al jutjat per qualsevol acte o declaració que faci, així en general.

Sabater triarà els membres d’entre les persones que l’esperen a la sortida per increpar-lo i per a la tasca encomanada es premiarà els integrants del grup amb una estelada i un encenedor, una foto de Carles Puigdemont i un encenedor, una bufanda “Yo soy español”, un cartell “Que pone en tu dni?”, una caputxa i un llibre, encara per determinar (es comenta que podria ser “Platero y yo” de Juan Ramon Jiménez).

Es preveu que l’escamot comenci a operar properament, coincidint amb l’inici del judici del procés.