3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Les mesures de Begur per a pal·liar els efectes econòmics del coronavirus

Entre d'altres, s'endarrereix el calendari de pagaments dels tributs municipals

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur ha anunciat diferents accions encaminades a mantenir el dinamisme i l’activitat del teixit productiu i a evitar la pèrdua de llocs de treball després de la crisi del coronavirus.

Després que a finals de la setmana passada l’equip de govern anunciés que estava estudiant detingudament l’impacte econòmic directe que l’estat d’alarma pel coronavirus, decretat pel govern de l’Estat espanyol, generarà al teixit comercial i turístic local, l’Ajuntament ja ha dissenyat un paquet de mesures destinades als comerços, empreses i veïns i veïnes de Begur i d’Esclanyà.

Aquestes accions, impulsades per les regidories d’Hisenda i de Promoció Econòmica, tenen com a objectiu mantenir el dinamisme i l’activitat del teixit productiu i a evitar la pèrdua de llocs de treball.

Així, entre les mesures que es volen aprovar hi ha:

. Dotar de liquiditat a les empreses proveïdores de l’Ajuntament. El consistori passarà a pagar les factures a 10 dies de l’aprovació de les mateixes.

. Endarrerir el calendari de pagaments dels tributs municipals.

. Fraccionament dels tributs municipals sense el cobrament d’interessos en els impostos municipals i recurrents. La data màxima de pagament serà el 31 de desembre de 2020.

. Les taxes per escombraries industrials, ocupacions de vies públiques i mercats es reduiran proporcionalment pel temps que els negocis hagin estat obligats a tancar.

. Els serveis municipals que no s’han pogut executar per l’estat d’alarma i que han estat pagats, es descomptaran al proper rebut: llar d’infants, esplai, activitats esportives, cursos…

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, assegura que “ara més que mai l’administració hem d’estar al costat del teixit productiu, comercial i turístic del municipi i de totes les famílies, especialment les més vulnerables, per a garantir entre tots una sortida de la crisi sanitària i de l’estat d’alarma el més forts, cohesionats i estables possible”.

En la mateixa línia, Pere Feliu, regidor d’Hisenda, defensa que les diferents mesures “han estat valorades amb especial cura per tal que representin un baló d’oxigen i una veritable ajuda per a les arques municipals i l’economia dels nostres comerços i veïns i veïnes”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies