20.2 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Forallac programa una jornada per divulgar el llegat històric i patrimonial de Peratallada

Entre les activitats programades, es pot destacar la xerrada sobre els treballs arqueològics realitzats amb motiu de les obres de prolongació al carrer Mas Bou. En aquest espai, s'ha posat al descobert un importantíssim tram de muralla i fossat medieval, datat del s. XV.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Forallac ha programat per al diumenge 3 d’octubre una jornada divulgativa oberta al públic en general al voltant de la història i el patrimoni del conjunt medieval de Peratallada.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons el regidor de Patrimoni, Carles Frigola, és el «d’apropar a tothom, però especialment als mateixos veïns, veïnes i residents del poble, a l’important llegat patrimonial i cultural de Peratallada, un dels conjunts medievals més destacats i ben conservats de Catalunya». Frigola assegura que «tothom n’és conscient d’aquesta realitat, però sovint hi ha molts aspectes que els mateixos veïns i residents desconeixem. Per aquest motiu, amb la col·laboració d’experts en la matèria, s’han organitzat diverses activitats divulgatives, adreçada a tot tipus de públic, que de ben segur, serviran per valorar molt més el llegat cultural del poble.»

Tots els actes seran gratuïts, amb aforament limitat, per donar compliment a les mesures sanitàries anticovid. Les entrades es poden sol·licitar a partir de demà 28 de setembre i fins a les 14 h de l’1 octubre, al telèfon 972 64 55 21.

Nou fossat i muralla del carrer Mas Bou

Entre les activitats programades, es pot destacar la xerrada sobre els treballs arqueològics realitzats amb motiu de les obres de prolongació al carrer Mas Bou. En aquest espai, s’ha posat al descobert un importantíssim tram de muralla i fossat medieval, datat del s. XV. Fruit del seu estudi, els arqueòlegs responsables Xavi Aguelo i Natàlia Colomeda, fan noves aportacions científiques sobre el recinte emmurallat. La xerrada es farà al Castell de Peratallada, a les 10.30 h.
Visita a l’església i a la Torre de les Hores

Un altre dels actes destacats serà la representació teatralitzada del casament entre Guilleuma de Peratallada i Gilabert de Cruïlles, que anirà a càrrec dels Joglars de la Bota. L’acte es farà al Castell de Peratallada, a les 17 h i servirà per cloure la jornada. Aquest casament entre els  hereus de dues les famílies més riques i poderoses de l’Empordà, es va celebrar a mitjans del s. XIII o fa donar origen a una de les nissagues més importants del Principat.

A banda d’aquestes dues activitats destacades, també s’han programat dues sessions d’una visita guiada a l’interior de l’església de Sant Esteve i la Torre de les Hores, recentment restaurada. Les sessions es faran a les 11.30 h i a les 16 h.
Els més petits també tindran una proposta específica amb un espai de joc familiar, a la plaça del Castell, de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 19 h.

Tot i que enguany no s’ha pogut celebrar la tradicional Fira Medieval de Peratallada a causa del context sanitari, aquesta proposta cultural i divulgativa, pretén oferir una alternativa de petit format, adaptada al context, però amb un caràcter i identitat propi. L’any vinent, com és previsible i desitjable, si s’ha superat la pandèmia, es programarà la Fira Medieval amb normalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tot Era Millor – 1982

Repassem el 1982 amb la Mar Coll i en Marc Clapés. Des de l'estrena de ET fins l'èxit de Survivor amb Eye of the tiger.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -