20.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

El pla elaborat per experts de la Universitat de Girona busca solucionar la inundabilitat del municipi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí lidera un projecte per minimitzar al màxim les inundacions al municipi. Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.

Els problemes d’inundabilitat de la zona del Baix Ter fa temps que donen problemes al municipi, però cada cop les pluges torrencials són més fortes i freqüents. Generalment, no són causades pel riu Ter, sinó pel vessant del Montgrí que provoca que l’aigua travessi la carretera que va de l’Estartit a Torroella i inundi tota la plana agrícola.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, explica que el canvi climàtic ha agreujat les inundacions al municipi, ara molt més intenses que fa 20 anys. A més, l’augment del nivell del mar tampoc ha ajudat a minimitzar el problema, ja que ara l’aigua entra més amb les llevantades en les zones on no s’han recuperat dunes.

Des de l’Ajuntament, estan preocupats pel canvi climàtic i creuen que és una obligació no només pensar en el dia a dia, sinó també planificar de cara al futur.

UdG encarregada del pla

L’Institut d’Ecologia Aquàtica de la UdG ha elaborat aquest pla que busca solucionar la inundabilitat de la zona del Baix Ter i sobretot els problemes que ocasiona al municipi de Torroella de Montgrí. El projecte està dirigit pel doctor Xavier Quintana, qui coneix perfectament territori i també ha sigut el director dels projectes LIFE que s’han fet per la recuperació de la Pletera.

De moment, s’ha començat a treballar en el projecte. Un cop s’hagi finalitzat, se sabran les accions necessàries per solucionar els problemes d’inundabilitat. Segons l’alcalde de Torroella, depenent de la seva magnitud es duran a terme com a Ajuntament o a través de projectes de la Unió Europea (UE).

A més, una part d’aquest primer projecte ja ha estat finançat per la UE.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presó per al piròman del Montgrí

El jutge de la Bisbal envia el piròman del Montgrí a presó sense fiança
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -