14.2 C
Pals
Dimarts, 26 setembre 2023
- Publicitat -

L’ajuntament vol recuperar la programació regular de Ràdio Bisbal

Els nous estudis ubicats en l'antic ajuntament i una inversió de 20.000€ ho haurien de permetre segons l'equip de govern municipal

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Entre les inversions que preveu el pressupost municipal aprovat el passat dimarts s’hi ha inclòs una partida de 20.000€ destinada a l’emissora municipal de la Bisbal amb l’objectiu de recuperar-ne l’activitat. El canvi d’emplaçament de Ràdio Bisbal a l’edifici de l’antic ajuntament tot just acabat de restaurar, i la inversió prevista, haurien de permetre, a criteri de l’equip de govern, el seu rellançament.

Antecedents de Ràdio Bisbal

Ràdio Bisbal anys 60. Una aportació de Ramon Piera un dels quatre valents que hi surt

L’emissora municipal va començar a emetre de manera intermitent als anys 70, època a la que va seguir una primera etapa més sostinguda que va tenir els seus inicis a partir de l’any 1980. Va ser una experiència d’un grup de joves aficionats a l’electrònica que van instal·lar l’emissora dins el local d’una granja de gallines. L’aventura va durar fins l’any 1982 en que els “estudis” es van traslladar a un altra local de les Galeries Futur, al carrer de L’Aigüeta. El 1984 es van inaugurar uns nous estudis ja amb cara i ulls al Passeig Marimon Asprer, tal i com mostra el retall de premsa que m’ha fer arribar l’amic Lluís Argelich a qui dec l’informació d’aquests antecedents.

Posteriorment els estudis es traslladarien al carrer del Morró, antics habitatges dels mestres, fins que a principis del 2000 la programació va tornar a quedar interrompuda si be va continuar emetent música en règim de Ràdio Fórmula.

L’activitat de l’emissora municipal es va reprendre el primer de maig de l’any 2013, després d’un grapat d’anys funcionant en règim de ràdio fórmula. Una posta en marxa que llavors ja es va fer en condicions força precàries degut a l’antigüitat de bona part del material tècnic i les defectuoses condicions de les instal·lacions on estaven ubicats els estudis.

Estudi de Ràdio Bisbal al carrer del Morró

Tot i les deficiències estructurals i tècniques de l’equipament i com ha estat una constant en tota l’història de Ràdio Bisbal, un cop més un grapat de voluntaris va aconseguir donar una certa estabilitat a l’emissora, que va estar emetent al llarg de gairebé quatre anys durant els que es va aconseguir una programació força estable, i fins i tot participar en un projecte que comandat per Ràdio Capital va obtenir el premi Rahola 2016 de Comunicació amb un programa sobre les eleccions municipals de 2015.

Finalment fa dos anys, l’obsolescència de les instal·lacions i una avaria del repetidor va provocar l’aturada de l’activitat de l’emissora que ara es vol reactivar.

Ara sembla que s’obre una nova etapa

Josep Maria Castells, regidor de comunicació

 

Tant de bo aquest cop el projecte tingui continuïtat i la capital de la comarca aconsegueixi per fi dotar-se d’una l’emissora municipal digna d’aquest nom

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×02

Al segon capítol d'aquesta temporada, hem repassat l'actualitat amb el Girona FC líder de primera divisió. Ens ha acompanyat...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -