13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

La mobilitat, les platges o el transport públic centren la presentació dels pressupostos pel 2024 a Palafrugell

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va presentar els pressupostos pel 2024 a la població en un acte al Museu del Suro aquest dilluns

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha presentat aquest dilluns els pressupostos per aquest any 2024 davant una cinquantena de persones que van assistir en aquest acte celebrat al Museu del Suro. Aquesta presentació pública, que es vol repetir de manera anual, vol ser una oportunitat per detallar el pressupost global de l’Ajuntament que aquest any ascendeix fins als 49.753.598 €.

L’objectiu principal d’aquesta presentació pública era explicar a les entitats, associacions i ciutadania aquest pressupost que neix per pal·liar, en la mesura possible, els efectes econòmics que ha provocat la crisi sanitària al municipi, tant per les persones com per les activitats econòmiques i, per això, és fonamental potenciar els serveis municipals que tenen un caràcter més assistencial per a la població.

Fernández va emfatitzar la importància de la transparència en aquest procés, comprometent-se a realitzar aquesta presentació anualment per informar la ciutadania sobre el pressupost i la seva execució. Durant l’acte es van destacar les principals inversions del pressupost, incloent-hi els 4.317.000 € en projectes finançats parcialment pels fons Next Generation. Aquests projectes inclouen millores significatives com l’adequació del Camí de Ronda de Tamariu a Cala Pedrosa, la peatonalització del front marítim de Llafranc i inversions en prevenció d’incendis forestals.

Altres projectes que destaquen de l’apartat de les inversions són la tercera fase de l’avinguda Espanya, amb una inversió de 540.000 €, que servirà per millorar el trànsit urbà. Paral·lelament, es consignen 250.000 € per millorar l’espai firal amb la voluntat que amb les obres del nou parc finalitzades es pugui donar continuïtat a l’acció inversora en aquest espai.

Com a inversions destacades també es troben els 200.000 € destinats a les franges perimetrals i els 209.000 € en matèria de millores urbanes. L’aposta per la sostenibilitat i el medi ambient també quedarà reflectida en aquest pressupost, ja que es contempla la instal·lació de diversos punts de recàrrega destinats a vehicles elèctrics, amb una inversió de 100.000 € o les millores energètiques en l’enllumenat públic per un valor de 120.000 €.

En acabar la presentació, es va obrir un espai perquè el públic pogués preguntar i tractar dubtes sorgits de la presentació. Durant aquest torn de preguntes van sorgir qüestions relacionades amb la mobilitat, els serveis de platges i el transport públic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -