11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

L’Àliga de la Bisbal compleix 400 anys

El 15 d’abril de 1619 va néixer i es va estrenar l’Àliga de la Bisbal una de les bèsties més antigues de Catalunya juntament amb el drac

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El 15 d’abril de 1619 va néixer i es va estrenar l’Àliga de la Bisbal que enguany celebra els 400 anys d’edat.  Es tracta d’una de les bèsties més antigues del bestiati català juntament amb el drac, i està formada per una estructura de fusta i arpillera revestida de petites peces de pell a manera de plomes dentades i daurades. És un element molt protocol·lari que simbolitza al poder i només surt en dates molt assenyalades  per  honorar els hostes.

Divendres 5 d’abril va tenir lloc una conferència a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà que va comptar amb la presència de Guillem Pajares, president dels Amics de l’Àliga que va presentar els actes commemoratius dels 400 anys de l’Àliga. Van intervenir igualment Xavier Cordomí, director de la Casa dels entremesos de Barcelona que va explicar l’origen i simbologia de les àligues, Jan Grau, expert en cultura popular i Jordi Frigola, historiador local que va explicar la història de l’Àliga de la Bisbal.

Per tal de commemorar l’esdeveniment, el mateix dia de l’aniversari  dia 15 d’abril i a les 18:15 de la tarda es va fer una plantada a la plaça de l’ajuntament que va anar seguida d’una desfilada pels voltants, en la que l’àliga anava acompanyada de les figures històriques de la Bisbal. El passeig va acabar amb l’arribada a la plaça Major on van tenir lloc diferents balls que van acabar bufant espelmes i brindant amb una copa de cava.

Vídeo del ball de l’Àliga

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -