17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

El Baix i l’Alt Empordà s’uneixen per divulgar l’Empordà com a territori pesquer

"Empordà Terra de Pesca" ha fet una diagnosi que s'ha conceptualitzat en un material de difusió tant digital com analògic que es distribuirà en ambdues comarques.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Consells de l’Alt i el Baix Empordà han impulsat “Empordà Terra de Pesca“, una iniciativa per fer visible la identitat pesquera de la Costa Brava i el patrimoni material i immaterial que el representa. Després d’una diagnosi, han creat un material de difusió digital i analògic per distribuir per les comarques, en quatre idiomes diferents i dues versions, una per a cada comarca.

L’objectiu del projecte és contribuir a restablir els lligams entre la pesca i l’Empordà tot creant consciència de les possibilitats que aquesta relació té per al desenvolupament de noves propostes de descoberta de l’Empordà.

Així doncs en els llibrets que s’han editat identifiquen punts d’interès que, basats en el patrimoni, poden esdevenir una base d’activitat econòmica en moments de veda o de baixa demanda i que alhora puguin crear una identitat de territori pesquer a la Costa Brava i ajudin a divulgar els recursos culturals que construeixen aquesta identitat.

Xavier Dilmé, del Consell Comarcal del Baix Empordà ha explicat a Ràdio Capitalla importància del territori per la comarca.

El projecte s’ha presentat avui a bord de l’Atlàntida III, de la companyia Mare Nostrum. L’embarcació ha sortit del port de l’Escala a les 10 h direcció a les Illes Medes.  

Aquesta iniciativa se suma a tota una cartera de recursos turístics conjunts com l’Empordà Medieval, el mapa de l’Empordà o el projecte de productes de qualitat de l’Empordà, a banda d’activitats conjuntes com per exemple les visites guiades als espais naturals. Ambdós consellers comarcals de turisme han posat èmfasi en el treball conjunt de les dues administracions comarcals que culmina en accions com la que s’ha presentat en l’acte.

«Empordà, terra de pesca» s’ofereix com a base des de la qual es poden desplegar noves ofertes de serveis, promoure la descoberta d’espais que no formen part de les rutes més freqüentades de visita o possibilitar l’articulació amb altres iniciatives com per exemple esdeveniments gastronòmics. En definitiva és una proposta oberta de punts d’interès que permet al visitant descobrir ambdues comarques i tots els recursos turístics vinculats.

Des de finals de 2018, els Consells de l’Alt i del Baix Empordà participen d’un grup de treball amb el Consell Comarcal de la Selva i la Fundació Promediterrània – Museu de la Pesca de Palamós amb l’objectiu d’investigar quines activitats econòmiques basades en el patrimoni de la pesca -tant material com immaterial- representen la cultura pesquera del territori i poden esdevenir un actiu econòmic en temporada baixa. Aquestes activitats poden suposar un complement als ingressos del sector de la pesca en moments de menor treball. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -