18.7 C
Pals
Dimecres, 22 setembre 2021
- Publicitat -

L’article 155 en entitats socials del Baix Empordà

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Arrel de l’aplicació del 155, va haver una congelació de 10 milions dels pressupostos destinats al Tercer Sector, que està format per 3.000 entitats socials no lucratives que donen atenció a diferents grups de la societat, com ara: aturats, drogodependents o joves entre d’altres.

La congelació es va donar amb la intervenció de les competències de la Generalitat per part el govern central, com a acatament del 155. Això suposava que més de 500 entitats del tercer sector no rebria les subvencions. La consellera cessada de treball, Dolors Bassa va denunciar aquesta situació, dient que això representava un atac al teixit social i cívic.

La Taula del Tercer Sector, institució en representació de les entitats socials catalanes, per la seva banda, va enviar una carta al Govern demanant el desbloqueig de les ajudes argumentant que provocava que algunes entitats no poguessin garantir el funcionament normal dels seus serveis. La Taula del Tercer Sector qualificava d’injust que conseqüències dels conflictes entre Espanya i Catalunya recaiguessin en els col·lectius més vulnerables.

Hisenda va reaccionar a aquestes acusacions explicant que la Generalitat no va sol·licitar cap petició per destinar subvencions a projectes socials o a entitats del Tercer Sector. Així mateix va assegurar que quan es compleixin els requisits pactats entre la Generalitat i el Govern, es procediria a fer el pagament i per tant al desbloqueig.

A Ràdio Capital hem volgut saber quina era la situació actual, ja que només al Baix Empordà, hi ha més de 30 entitats associades al Tercer Sector. Des de la Taula del Tercer Sector ens han explicat que la situació en aquests moments es viu amb certa tranquil·litat, ja que l’aturada de 10 milions d’euros que afectava 500 entitats, 1.300 treballadors i 900.000 atesos, ha sigut desbloquejada i es preveu que es pagui amb un termini de sis setmanes, de manera que abans que acabi l’any aquestes subvencions s’acabaran de pagar.

Marta Mullor, cap administratiu de la Fundació Vimar, una entitat ubicada a Palamós que dóna atenció a les persones amb discapacitat, va explicar que en un principi semblava que no arribarien les subvencions però que van acabar arribant.

Des del Casal d’Avis Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols també ens van confirmar que no han tingut cap problema per rebre les subvencions.

La Fundació Oreig és una entitat de servei de Palamós d’atenció precoç als infants, aquest centre no funciona per subvencions, ja que està dins de la cartera de serveis concertats per la Generalitat, de manera que no s’ha vist afectada per aquesta congelació de pressupostos. La gerent de la fundació, Mònica Herrera, ens explicava la importància que representen per entitats del tercer sector rebre aquestes subvencions, ja que és molt difícil trobar alternatives.

Les entitats del tercer sector es nodreixen bàsicament de subvencions públiques i que aquestes arribin és bàsic per poder donar serveis de qualitat a la població. Celebrem per tant que finalment aquestes subvencions puguin arribar i es pugui seguir treballant amb normalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fugees anuncien gira internacional per celebrar els 25 anys de “The Score”

Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel, els membres de la mítica banda Fugees es reuniran de nou per celebrar els 25 anys del disc The Score, editat el 1996. Fa 15 anys que el grup no ofereix concerts en directe i serà una bona ocasió per escoltar de nou temes com ‘Ready or not’…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -