24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

L’associació d’apartaments turístics gironins diu que els ERTO són “insuficients” i reclama ajuts “urgents”

L'ATA recorda que el sector ha patit una caiguda de l'ocupació del 40% respecte de l'any passat

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines assegura que les mesures que està adoptant el govern espanyol per fer front a la crisi de la covid-19, entre ells els ERTO, són “insuficients” i reclama ajuts “directes” i “urgents” per salvar les empreses. El sector ha fet la reclamació en el marc de l’assemblea anual de l’entitat on ha reclamat fer un pas més. “Els ERTO són mesures temporals que van ser vàlides durant el confinament però ara cal anar més enllà. La línia de préstecs ICO tampoc és la solució”, assegura el president de l’ATA, Lluís Parera. En aquest sentit, demana ajuts “reals” i “un pla de rescat ambiciós”.
Des de l’associació recorden també que l’ocupació dels apartaments turístics gironins ha caigut un 40% respecte de l’any passat per la falta de turisme internacional i que les ocupacions del juliol i agost han estat 20 punts per sota de les del 2019.

Parera adverteix que si no hi ha “compromisos contundents i eficaços” per part de les administracions, moltes empreses “no aguantaran una altra temporada com aquesta” i es veuran abocades a tancar. “Molts treballadors es poden quedar sense feina”, afegeix.

En aquest sentit, assegura que moltes empreses continuen obertes i necessiten personal però que el problema rau en el fet que aquesta temporada l’ocupació ha “baixat molt, el cost del personal és molt elevat i costa arribar a final de mes”.

Per això, diu, és “urgent” que el Govern “injecti diners directament a les empreses, com s’està fent a Alemanya o Estats Units”. D’aquesta manera, afegeix, les empreses podrien pagar el sou del treballador, es podria activar l’ocupació i “es continuaria generant riquesa”.

Un 40% menys d’ocupació

En relació a la caiguda de l’ocupació durant la temporada turística, Parera que, tot i que els apartaments turístics “s’han percebut com un dels allotjaments més segurs, en cap cas es pot fer una valoració positiva”.

A més, s’ha mostrat “decebut” amb la gestió de la comunicació durant la pandèmia per part de les administracions. Al seu entendre, va “perjudicar” el sector i no van saber transmetre “confiança” als països. “La realitat és que ni els allotjaments turístics ni les activitats relacionades amb el turisme a la Costa Brava han estat focus de contagi de la pandèmia”, assegura.

Amb tot, Parera insisteix que cal “apostar” pel turisme com a “motor de reactivació econòmica” perquè és “molt distributiu”. En relació a això, diu que tenen un bon producte, allotjaments de qualitat i un territori “extraordinari” que “cal posar en valor”.

Més de 38.000 pisos turístics a la demarcació

D’altra banda, la subdirectora general d’Ordenació i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme, Anna Martínez, ha presentat els detalls del nou decret d’allotjaments turístics i ha assegurat que l’evolució dels apartaments turístics legalitzats en els darrers mesos és “positiva”. Un fet que ha atribuït a les campanyes contra “l’intrusisme”.

Segons ha explicat, actualment a les comarques gironines hi ha 38.425 habitatges d’ús turístic legals inscrits al registre de la Generalitat, gairebé la meitat del total de Catalunya. Martínez també ha remarcat que s’estan fent controls dels allotjaments il•legals que s’anuncien a les xarxes socials.

En aquest sentit, l’ATA ha reclamat també que els diners que recapta la Generalitat de les sancions imposades en les inspeccions realitzades per la Direcció General de Turisme reverteixen en el sector.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Quan encenen les llums de Nadal al Baix Empordà?

Les llums nadalenques seran de les poques coses que faran que aquest Nadal sigui semblant als altres. Aquí us...
- Publicitat -

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Sant Feliu continua treballant per retirar els cotxes abandonats de la via pública

Actualment estan pendents de recollir 46 turismes abandonats a la ciutat.

Els comerciants de Palafrugell, protagonistes de la campanya de Nadal de l’IPEP

“A Palafrugell, sense ells ni elles no hi ha comerç! Sense tu, tampoc!”

Altres notícies