9.5 C
Pals
Dijous, 4 març 2021

L’associació d’apartaments turístics gironins diu que els ERTO són “insuficients” i reclama ajuts “urgents”

L'ATA recorda que el sector ha patit una caiguda de l'ocupació del 40% respecte de l'any passat

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines assegura que les mesures que està adoptant el govern espanyol per fer front a la crisi de la covid-19, entre ells els ERTO, són “insuficients” i reclama ajuts “directes” i “urgents” per salvar les empreses. El sector ha fet la reclamació en el marc de l’assemblea anual de l’entitat on ha reclamat fer un pas més. “Els ERTO són mesures temporals que van ser vàlides durant el confinament però ara cal anar més enllà. La línia de préstecs ICO tampoc és la solució”, assegura el president de l’ATA, Lluís Parera. En aquest sentit, demana ajuts “reals” i “un pla de rescat ambiciós”.
Des de l’associació recorden també que l’ocupació dels apartaments turístics gironins ha caigut un 40% respecte de l’any passat per la falta de turisme internacional i que les ocupacions del juliol i agost han estat 20 punts per sota de les del 2019.

Parera adverteix que si no hi ha “compromisos contundents i eficaços” per part de les administracions, moltes empreses “no aguantaran una altra temporada com aquesta” i es veuran abocades a tancar. “Molts treballadors es poden quedar sense feina”, afegeix.

En aquest sentit, assegura que moltes empreses continuen obertes i necessiten personal però que el problema rau en el fet que aquesta temporada l’ocupació ha “baixat molt, el cost del personal és molt elevat i costa arribar a final de mes”.

Per això, diu, és “urgent” que el Govern “injecti diners directament a les empreses, com s’està fent a Alemanya o Estats Units”. D’aquesta manera, afegeix, les empreses podrien pagar el sou del treballador, es podria activar l’ocupació i “es continuaria generant riquesa”.

Un 40% menys d’ocupació

En relació a la caiguda de l’ocupació durant la temporada turística, Parera que, tot i que els apartaments turístics “s’han percebut com un dels allotjaments més segurs, en cap cas es pot fer una valoració positiva”.

A més, s’ha mostrat “decebut” amb la gestió de la comunicació durant la pandèmia per part de les administracions. Al seu entendre, va “perjudicar” el sector i no van saber transmetre “confiança” als països. “La realitat és que ni els allotjaments turístics ni les activitats relacionades amb el turisme a la Costa Brava han estat focus de contagi de la pandèmia”, assegura.

Amb tot, Parera insisteix que cal “apostar” pel turisme com a “motor de reactivació econòmica” perquè és “molt distributiu”. En relació a això, diu que tenen un bon producte, allotjaments de qualitat i un territori “extraordinari” que “cal posar en valor”.

Més de 38.000 pisos turístics a la demarcació

D’altra banda, la subdirectora general d’Ordenació i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme, Anna Martínez, ha presentat els detalls del nou decret d’allotjaments turístics i ha assegurat que l’evolució dels apartaments turístics legalitzats en els darrers mesos és “positiva”. Un fet que ha atribuït a les campanyes contra “l’intrusisme”.

Segons ha explicat, actualment a les comarques gironines hi ha 38.425 habitatges d’ús turístic legals inscrits al registre de la Generalitat, gairebé la meitat del total de Catalunya. Martínez també ha remarcat que s’estan fent controls dels allotjaments il•legals que s’anuncien a les xarxes socials.

En aquest sentit, l’ATA ha reclamat també que els diners que recapta la Generalitat de les sancions imposades en les inspeccions realitzades per la Direcció General de Turisme reverteixen en el sector.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pals aprova el pressupost municipal de 2021

Pals ha aprovat el pressupost municipal per aquest 2021. El Pressupost municipal 2021 és de 6.346.000 €, el que representa un increment de l’1,28% respecte a l’any anterior.

Altres notícies