20.4 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

L’empresa concessionària de l’antic abocador de Solius dona un ultimàtum

Mentre es busca una solució, s'ha hagut de recórrer a l'abocador de Puigpalter, al Pla de l'Estany, encara que de manera esporàdica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’empresa encarregada de gestionar el vell abocador de Solius -tancat a febrer de l’any passat- i de la planta de compostatge d’orgànica -també inactiva a l’espera que la Generalitat aprovi una nova llicència ambiental-, GBI, té un deute superior als tres milions d’euros amb el consorci públic. L’entitat, en la qual participen els cinc municipis de la mancomunitat fundadora i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) al 50%, ha confiat en els compromisos de la Generalitat per cobrir les despeses de clausura del dipòsit -1,4 milions- i el sobrecost del trasllat dels residus a altres abocadors des de fa gairebé 15 mesos. Tanmateix, els pagaments de l’ARC s’han endarrerit, i l’empresa ha amenaçat de paralitzar les seves operacions si no rep el pagament abans del 15 de maig.

Segons apunta El Punt Avui, aquest ultimàtum intensifica la pressió sobre els municipis. Narcís Llinàs, alcalde de Llagostera i president de la mancomunitat de municipis de la Conca del Ridaura, reconeix que la situació agreuja la crisi que han experimentat en l’últim any i mig. Llinàs entén les demandes de l’empresa per als sobrecostos associats a la gestió dels residus de 25 municipis, però subratlla que l’ARC s’havia compromès a cobrir aquestes despeses. Malgrat això, les autoritats no han rebut una resposta a la sol·licitud de subvencions que van presentar.

Mentre es busca una solució, s’ha hagut de recórrer a l’abocador de Puigpalter, al Pla de l’Estany, encara que de manera esporàdica. Altres abocadors catalans no estan preparats per rebre més residus. Les autoritats confien que la situació es desencalli en els pròxims dies, tot i que la campanya electoral podria complicar el procés. La incertesa es manté respecte a si GBI, com a proveïdora d’un servei essencial, podria ser obligada a continuar operant, o si s’hauran d’incrementar els viatges de camió cap a altres abocadors. Aquest últim supòsit es considera poc eficient, ja que els camions urbans no estan dissenyats per a aquest tipus de recorreguts i podrien afectar la freqüència de recollida i incrementar els costos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival·B celebra 10 anys amb Mushka, Julieta, Guillem Gisbert o Maria Hein

El Festival•B celebrarà el seu desè aniversari al Parc del Fòrum els dies 27 i 28 de setembre detectant les noves sensibilitats musicals emergents que marquen la tendència més actual. L’últim festival de l’estiu a Barcelona anuncia un segon avanç artístic ple de talent dins de l’escena independent i alternativa. Encapçalant aquest nou avançament trobem
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -