17.8 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Les altes temperatures i la manca de pluges augmenten el risc d’incendi aquest estiu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Ha començat l’estiu i amb ell les alertes per onades de calor i la prevenció per risc d’incendis. L’alt nivell de temperatures i la manca de pluja des del mes de març provoca que la vegetació ja tingui un “estrès important” com comentava l’Anselm Díaz, de l’Agrupació de Defensa Forestal, a l’entrevista del Supermatí. La imprudència de les persones és un altre factor elemental, perquè com afirma l’Anselm Díaz, “una cosa és que hi hagi un foc cada cinquanta anys i una altra cosa la recurrència que per causes humanes es provoquin focs tan sovint”.

Malgrat que els boscos mediterranis tenen capacitat d’adaptar-se a la crema, l’imprudència humana pot provocar que finalment no tinguin “llavors per recuperar-se”. I és que a zones com el massís del Montgrí, bastant seques, el risc d’incendi augmenta considerablement.

Per part de la Conselleria d’Interior demanen precaució en fogueres i petards durant la revetlla de Sant Joan i complir les normes de seguretat. Per això, el 22 de juny s’activarà el pla de Protecció Civil en fase d’alerta per onada de calor i en prealerta per risc d’incendis. Paral·lelament, aquest dijous també es presenta el dispositiu de la Campanya Forestal 2017 a les comarques gironines.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -