10.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Les obres públiques al Baix Empordà s’aturen

Una bona part dels municipis de la comarca han decidit aturar aquelles obres que estan contractades directament pels ajuntaments i, fins i tot, aquelles privades que actuen sobre la via pública

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els ajuntaments baixempordanesos estan pendents de l’evolució de la situació causada pel COVID-19 als municipis de la comarca. Per això, paulatinament van actualitzant el conjunt de mesures i decisions que s’adopten per evitar que el coronavirus es propagui. En els últims dies, molts consistoris han decidit aturar les obres públiques per mantenir les condicions de seguretat i salut entre els treballadors de les constructores, i també per evitar sorolls que puguin molestar als veïns i veïnes, confinats a les seves cases.

Entre els municipis que aquesta redacció ha pogut conèixer que ja ho han posat en marxa, s’hi troben Begur, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal d’Empordà, Castell-Platja d’Aro o Torroella de Montgrí-l’Estartit. Segons fonts consultades, a aquesta llista s’hi incorporarà aviat Palafrugell.

El Departament de Treball va aprovar un decret que estableix que la distància mínima entre els treballadors ha de ser obligatòriament d’un metre i mig. Donat que en algunes d’aquestes obres aquest requisit no pot ser complert, per això els Ajuntaments han optat per paralitzar-les, i també estenen aquesta recomanació a les de caire privat, tot i que aquesta escapa de la seva competència.

Les obres públiques que els consistoris tampoc tenen potestat per aturar son aquelles que son concursades. La decisió d’aturar-les és de les empreses adjudicatàries o d’altres organismes públics, però la gran majoria d’aquestes també s’estan paralitzant. Lluís Puig, alcalde de Palamós, diu que aquesta setmana reforçaran les notificacions:

A Calonge i Sant Antoni, per exemple, també estan prohibides aquelles obres privades que actuen a la via pública, ja que sí que hi ha marge per fer-ho. L’alcalde Miquel Bell-lloch explica per què és important fer-ho:

En algun cas, només es mantindran de manera molt puntual aquelles obres que siguin “essencials” i que, si s’aturen, podria tenir “efectes negatius”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -