13.7 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Les Vies Verdes, pendents de l’acció del nou Govern català

Si la subvenció no arriba, el projecte s'hauria d'adaptar a les circumstàncies econòmiques del Consorci i dels Ajuntaments

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Consorci de les Vies Verdes de Girona està pendent de la nova acció de govern que l’executiu català faci en relació a aquests traçats per on hi circulen bicicletes i vianants. Actualment, el projecte més perjudicat és la Via Verda entre Palafrugell i Calella i Llafranc.

Aquest traçat va patir l’aplicació de l’article 155 quan li faltava poc per rebre una subvenció de la Generalitat. Amb la destitució del Govern català, les Vies Verdes no van poder aconseguir el 50% del cost del projecte. Ara que hi ha govern però s’espera que tornin a gestionar la subvenció que s’acompanyaria de fons per part dels altres ajuntaments del Baix Empordà.

Albert Gómez, President del Consorci de les Vies Verdes de Girona, en declaracions a Ràdio Capital.

Amb el nou govern, des de Vies Verdes esperen que la subvenció arribi perquè segons asseguren, va ser un projecte amb molt interès per part del conseller de Territori anterior. El problema arribarà si aquests diners no es subvencionen, que obligaran a replantejar el projecte de la Via Verda.

Ara mateix, aquest traçat és de gran interès per l’equip de Govern de l’Ajuntament. Que se suma als dos camins de Vies Verdes ja plantejats al municipi. Un d’ells és el carril bici que arribarà fins a la Cala Pedrosa i que es posarà en licitació aviat. L’altre involucra la Carretera Vella que va fins a Calella. Aquest projecte tardarà més temps perquè requereix un major consens i volen portar la proposta a consulta popular.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Detinguts els presumptes autors d’un robatori amb força a Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell ha detingut dos homes aquesta setmana per ser els presumptes autors d'un robatori amb força al polígon industrial de Palafrugell.

Altres notícies