9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Vies Verdes cedeix bicicletes i punts de càrrega als ajuntaments

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Continuar impulsant el turisme inclusiu i sostenible. Aquest és l’objectiu del Consorci de les Vies Verdes de Girona amb l’aprovació de diversos reglaments per cedir material als ajuntaments. Els municipis que ho sol·licitin podran accedir a nous vehicles adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com a punts de càrrega de bicicletes elèctriques.

El consorci de les Vies Verdes de Girona va adquirir fa 10 anys una desena de models de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, que va repartir entre agents econòmics del territori perquè les lloguessin als usuaris, amb les mateixes condicions que les bicicletes convencionals. Amb el temps, s’han anat deteriorant i per això, ara el Consorci ha renovat el parc de vehicles adaptats.  L’ens compta amb quatre tipus de models per a persones amb mobilitat reduïda. Són les handbikes, les bicicletes adaptades, els tricicles i els tàndems. El nou reglament regula la cessió d’aquest material als ajuntaments que ho demanin. Els consistoris hauran de pagar 125 euros per vehicle, un cost que és un 5 per cent del valor mitjà dels vehicles adaptats de què disposa el Consorci de les Vies Verdes.

D’altra banda, l’ens ha aprovat un altre reglament que regula la cessió de punts de càrrega per a bicicletes elèctriques. Els ajuntaments que ho demanin optaran a una cessió gratuïta d’aquest equipament. El Consorci compta actualment amb 11 punts de càrrega. L’objectiu de la cessió és fomentar un turisme sostenible, afavorint que els usuaris de bicicletes elèctriques puguin recórrer llargues distàncies de forma continuada gràcies a la possibilitat de carregar la bateria a les poblacions que formin part del recorregut previst.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -