- Publicitat -

Ja estan en marxa els tallers pràctics per aquest 2023 de l’Escola de ràdio i periodisme digital de l’Empordà.

Enguany s’imparteixen 8 tallers pràctics vinculats a la ràdio, al periodisme i a les noves maneres de comunicar, amb una mirada cap al so i al podcast, però també amb la imatge i el vídeo per a xarxes socials.

Mònica Terribas, Kilian Sebrià, Jordi Flamarich i Miquel Curanta s’incorporen al grup de formadors amb quatre tallers de nova creació.

Per a l’edició d’enguany s’afegeixen nous tallers i noves mirades amb professionals de renom com Mònica Terribas, que abordarà la transformació dels programes per a un mitjà cap als continguts, que ara es difonen per diversos canals.

El periodista de Catalunya Ràdio, Kilian Sebrià, també impartirà un taller on s’abordarà la importància del disseny sonor en un programa informatiu i com els recursos d’àudio contribueixen a il·lustrar una informació.

En l’era del vídeo i les xarxes és important conèixer recursos i narratives audiovisuals que ajudin a elaborar millors continguts informatius de manera àgil i per això, Jordi Flamarich dirigirà un taller pràctic per aprendre a editar vídeo amb els dispositius mòbils, mentre que Miquel Curanta conduirà un taller per aprendre a utilitzar eines i aplicacions d’intel·ligència artificial que ajudin a millorar i agilitzar la creació de continguts.

Les inscripcions estan obertes aquí.

Els “clàssics” d’edicions anteriors es mantenen.

A les novetats destacades de l’edició d’enguany cal sumar-hi la reedició de tallers que han estat un èxit en edicions anteriors. Així, el proper 23 de setembre torna el taller de locució professional, impartit pel locutor i doblador Xavier Serrano, el taller de locució i interpretació, que permet aprendre a treballar millor amb la veu, i que imparteix la locutora Dolors Sans, o el taller adreçat especialment a joves, i que ajuda a entendre el món dels influencers, així com els riscos que comporta la sobreexposició a les xarxes. Aquest últim, impartit per Gerard Querol (@Gerryquerryberry).

De fet, el primer taller, centrat en la fotografia informativa per a xarxes, ja es va dur a terme el passat 3 de setembre quan les més de 30 persones inscrites van fer un safari fotogràfic pel centre de Begur, durant la Fira d’Indians, amb el fotògraf Joel Codina.

- Publicitat -