Platgeta de l'Estartit | Imatge de l'EMD Estartit
Platgeta de l'Estartit | Imatge de l'EMD Estartit

La Junta de Veïns de l’Estartit va aprovar el 29 de novembre la moció per declarar la població «gay-friendly», segons informa el Diari de Girona. L’òrgan de representació d’aquesta Entitat Municipal Descentralitzada va acceptar-la per unanimitat. 

Les poblacions «gay-friendly» són aquelles que ofereixen empara legal, acceptació social, oportunitats econòmiques i d’oci al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Amb aquesta voluntat, el municipi adoptarà també mesures polítiques pel col·lectiu LGTBI: se’ls vol protegir d’aquells comportaments d’odi i intimidació i amb la intenció de continuar el desenvolupament de projectes turístics destinats a aquest col·lectiu. Amb aquesta decisió es fa palès el compromís del consistori i del poble amb la inclusió sexual dels col·lectius LGTBI.

Per la seva banda, la moció contempla «instar a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a afegir i promocionar la marca de turisme LGTBI a la resta de marques que ja els donen singularitat en altres sectors».

3 ANYS DE «RAINBOW WEEKEND»

Al municipi fa tres anys que va començar el «Rainbow Weekend», una iniciativa turística basada en un projecte d’oci i coneixement del territori destinat als col·lectius LGTBI. Actualment es troba en fase inicial, però la proposta turística és un pas més per situar l’Estartit «al mapa de les poblacions gay-friendly».

L’IMPACTE TURÍSTIC

Un dels punts on més èmfasi ha fet l’Entitat Municipal és l’impacte positiu que això genera en el sector turístic. El cas de Barcelona ciutat s’ha agafat com a referent, perquè els grups LGTBI l’han considerat com una de les ciutats més liberals del món atorgant-li la cinquena posició en el rànquing de Ciutats Liberals. És per això que els redactors de la moció es fixen en les ciutats ja declarades «gay-friendly» perquè consideren que «pot tenir i tindrà un impacte positiu pels comerços i pel sector turístic de la zona».

MÉS MUNICIPIS «GAY-FRIENDLY»

L’Estartit no és l’única població que s’ha declarat com a «gay-friendly». Per exemple, altres òrgans de govern municipals com el de l’Ajuntament de Blanes i de Lloret de Mar han aprovat mocions, sense caràcter vinculant, però amb la voluntat d’esdevenir una població on els drets dels col·lectius LGTBI estiguin contemplats i es respectin amb mesures aprovades pel consistori.