18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós augmenta el nombre d’intervencions quirúrgiques durant el 2023

S’han realitzat un total de 4.717 operacions, un 9,6% més respecte el 2022

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós ha augmentat la seva activitat quirúrgica durant el 2023. En total, s’han fet 4.717 intervencions a persones que es trobaven en llista d’espera, un 21,3% més que el 2019 i un 9,6% més que el 2022. Els resultats s’emmarquen en el Pla de Millora d’Accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària impulsat pel Departament de Salut amb l’objectiu de millorar el termini de resolució del sistema sanitari.

L’any, però, ha acabat amb un total de 1.190 pacients en llista d’espera per ser intervinguts, “tot i l’esforç dels professionals i l’increment d’activitat quirúrgica”. No obstant això, el temps d’espera mig per intervenir-se se situa en 63 dies. Durant el 2022 ha augmentat un 14% els pacients nous que van entrar en llista d’espera per ser operats, situant-se en 5.369 persones, un fet que s’atribueix a l’increment de la capacitat diagnòstica i la resolució del sistema.

L’activitat quirúrgica realitzada l’any 2023 ha permès que a 31 de desembre del 2023 no hi hagi cap pacient en llista d’espera que superi el temps màxim de resolució estipulat pel Departament Salut. Aquest termini varia segons la tipologia de la intervenció: entre 45 i 60 dies per oncologia; 180 dies per a les garantides (cataractes, pròtesis de maluc i pròtesis de genoll); i un any per a la resta d’intervencions (hèrnies, vesícula, fimosi, etc.). En el cas de les neoplàsies el temps d’espera s’ha situat a 16 dies, mentre que les garantides la resolució ha sigut de 47 dies.

El tancament de l’activitat quirúrgica aquest 2023 a Palamós segueix la tendència general als hospitals de la Regió Sanitària de Girona. En xifres globals, s’han fet 42.375 intervencions quirúrgiques que suposa un 23% més respecte al 2022 i que han permès reduir els pacients en llista d’espera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -