13.4 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

La Diputació de Girona dona suport a la pagesia i demana a les institucions actuar davant “la crisi del sector agrari”

Tots els grups polítics de la Diputació han avalat aquesta declaració institucional que recolza les mobilitzacions

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona ha aprovat una declaració institucional donant suport a la pagesia i reclama al Govern de la Generalitat, al Govern espanyol i a les institucions europees que “adoptin mesures” per frenar la crisi del sector agrari. L’aprovació de la declaració es va aconseguir amb l’acord de tots els grups polítics presents a la Diputació: JxCat, ERC, PSC, CUP; IdS i TxE.

La declaració institucional dona suport a les mobilitzacions de la pagesia, “reconeixent la importància de defensar els interessos del sector agrari i la sobirania alimentària”. Per això, han instat al Govern de la Generalitat, al Govern de l’Estat i a la Unió Europea a adoptar polítiques “actives per revertir la crisi del sector agrari”. Entre les mesures d’actuació en destaquen la reducció de la burocràcia, posar fre a la competència de la importació exterior o assegurar que les ajudes es paguin dins el termini.

A més, en la declaració la Diputació es compromet a seguir impulsant mesures de suport a la pagesia local i als productes de proximitat. També apunten que volen “facilitar l’accés a la terra per part de nous agricultors” i donar suport “a projectes agrícoles sostenibles i respectuosos amb el medi ambient”. Des de la Diputació volen fomentar polítiques per garantir preus justos pels productes agraris.

La declaració també demana “la revisió i, si és necessari, la modificació de les normatives que dificultin la viabilitat de les petites i mitjanes explotacions agràries”. En aquesta revisió també demanen que es tingui en compte la regulació de l’ús de la terra, les normatives aplicables a l’agricultura i els processos de certificació.

Finalment, volen continuar promovent la participació en jornades de treball, debats i tallers que “promoguin la conscienciació sobre la importància de la sobirania alimentària i el suport al sector agrari local”, a part de difondre pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí programa 18 concerts

L'edició d'enguany del festival se celebrarà del 2 al 22 d'agost amb una inauguració a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Barcelona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -