15.7 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Torroella i l’Estartit llancen un nou pla estratègic de turisme

Amb 21 actuacions previstes fins al 2026, el pla busca impulsar un turisme sostenible i diversificat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En un moviment estratègic cap a la sostenibilitat i la diversificació del turisme, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha desplegat el seu nou Pla Estratègic de Turisme. Amb una mirada posada en el futur, fins al 2030, aquest pla s’enmarca dins les iniciatives del Pla de Sostenibilitat Turística, amb l’objectiu d’actualitzar i potenciar la destinació de Torroella de Montgrí i l’Estartit a través de 21 actuacions específiques repartides en els propers dos anys.

El pla s’ha desenvolupat amb una metodologia inclusiva, recollint aportacions de diversos actors del sector turístic, tant públics com privats, demostrant un ferm compromís amb la participació publicoprivada. Aquesta col·laboració ha permès consolidar una visió compartida per a la destinació, amb l’objectiu de superar el repte de l’estacionalitat i de reforçar el seu posicionament com a referent en turisme de natura, cultura i sostenibilitat.

Entre les prioritats del pla, destaca la construcció d’un model de governança turística complementari, que busca harmonitzar el paisatge urbà i potenciar la flora autòctona, alineant-se amb els principis de sostenibilitat ambiental. A més, es posa èmfasi en la diversificació de l’oferta turística, adaptant-la als diferents perfils de visitants i fomentant la creació d’experiències turístiques innovadores i sostenibles.

La gestió eficient dels recursos naturals i la reducció d’emissions de CO₂ són també pilars fonamentals d’aquest pla, juntament amb l’impuls a la formació i capacitació dels professionals del sector. Així mateix, la utilització de dades per optimitzar l’oferta turística i la cocreació d’experiències amb els visitants subratllen la voluntat d’innovació i adaptació a les noves tendències del turisme mundial.

Per assegurar el correcte desenvolupament i implementació del pla, s’ha establert una comissió de seguiment que inclou representants de tots els sectors implicats, garantint així una governança transparent i participativa. La consultoria PAX# Genuine Tourism Advisors ha jugat un paper clau en la coordinació d’aquesta iniciativa, que es posiciona com un dels eixos principals del Pla de Sostenibilitat Turística, destacant la importància de la participació empresarial i ciutadana en el desenvolupament turístic de la regió.

Aquest pla estratègic no només reflecteix un compromís amb el creixement i la diversificació del turisme a Torroella de Montgrí i l’Estartit, sinó que també marca un pas endavant cap a la realització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, demostrant que és possible treballar de manera conjunta per un futur més sostenible i inclusiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -