11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós assoleix la categoria d’argent menció or de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum

Va ser en el marc de la 20a Trobada anual de l’entitat celebrada el passat 14 d’octubre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós va recollir el passat 14 d’octubre l’acreditació del nivell argent amb menció or de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHSF) a la 20a Trobada anual de l’entitat, celebrada a la seu del Departament de Salut a Barcelona.

La XCHSF audita cada 4 anys els diferents centres hospitalaris de Catalunya integrants, als qui reconeix en aquell moment -amb categories que van de l’or al bronze-, la tasca realitzada. És doncs un reconeixement a les mesures preses per l’Hospital de Palamós en els últims anys com són la deshabituació tabàquica tant de la plantilla de professionals com de pacients; l’ampliació i senyalització d’espais lliures de fum a tot el perímetre de l’Hospital i l’edifici Fleming o les accions de sensibilització engegades cada any. Aquesta sensibilització sobre la deshabituació tabàquica també queda contemplada en els contractes laborals per a les noves incorporacions amb una menció expressa on el/la professional es compromet a seguir la política de l’entitat sobre el tabac.

Es tracta de la màxima distinció obtinguda per l’entitat, que des del 2007 forma part de la Xarxa i que ha anat obtenint acreditacions gràcies al treball constant del Comitè Hospital Sense Fum. Aquest treball constant ha permès ascendir en les diferents categories: el 2014 es va obtenir la categoria bronze i el 2017 l’argent.

Actualment la Xarxa compta amb 89 centres adherits dels que 13 en són membres sense cap acreditació, 32 hospitals tenen la categoria bronze, 21 la categoria argent, 3 l’acreditació argent menció or i 6 hospitals ja disposen de la categoria or.

Mari Cruz Rodríguez, coordinadora del Comitè Hospital Sense Fum, va recollir l’acreditació i afirma que “com a empresa de salut, som conscients de la importància de la nostra exemplaritat i de la necessitat de poder oferir i facilitar l’ajuda tant a professionals, com a persones usuàries i acompanyants. Per això, l’acreditació suposa un estímul per continuar amb la millora contínua que s’ha anat demostrant en els darrers anys”.

Ara, el repte al qual s’enfronten és poder optar a l’ascens a la categoria or, passant una nova acreditació, en aquest cas internacional mitjançant el Global Network for Tobacco Free Healthcare Services.

Millora en els resultats de l’enquesta sobre tabaquisme

Complementàriament s’han fet públics els resultats de l’enquesta realitzada aquesta primavera sobre el tabaquisme entre els i les nostres treballadores.

Va ser resposta per 180 persones de la casa que van confirmar la davallada del percentatge de professionals fumadors a l’Hospital: s’ha passat del 27,6% de persones fumadores el 2008 a 18,3% aquest 2022. Els resultats d’enguany són especialment positius en el sentit de que es tracta de més de 4 punts percentuals menys que la mitjana de Catalunya, que se situa al 22,6%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -