17.9 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

L’hostaleria de Palafrugell es mostra en contra de retallar terrasses al municipi

Aquestes reaccions les ha provocat l'aposta del govern local de Palafrugell per limitar la fondària de les terrasses a 4'5 metres, i per suprimir la possibilitat d'ocupar espais consensuats amb habitatges o locals annexos.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sector hostaler de Palafrugell, segons El Punt Avui, està en contra de la retallada de terrasses que vol fer el govern municipal i la califiquen d'”exagerada i innecessària”. Fonts del sector diuen que “es compromet la viabilitat d’alguns negocis” que a l’interior només tenen algunes taules. També creuen que entre tancaments i menys espai es poden perdre prop d’un centenar de llocs de treball i que oferiran un pitjor servei en temporada alta, doncs hi haurà gent que no podrà sopar o dinar. Com a efectes col·laterals, asseguren que alguns establiments hauran d’apujar preus i tindrà impacte també en els proveïdors i distribuïdors de peix, carn, verdures o begudes, a banda de la resta del teixit comercial.

Aquestes reaccions les ha provocat l’aposta del govern local de Palafrugell per limitar la fondària de les terrasses a 4’5 metres, i per suprimir la possibilitat d’ocupar espais consensuats amb habitatges o locals annexos. Els hostalers també hauran d’invertir en noves pèrgoles i tendals, excepte a la plaça Promontori de Llafranc, on la coberta anirà a càrrec de l’Ajuntament però també es redueix la superfície. Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme de Palafrugell, ha defensat que cal garantir més espai de pas i per al gaudi.

L’oposició a l’Ajuntament també es mostra en contra.

El PSC de Palafrugell qüestiona que en l’acord per renovar permisos a la plaça Promontori ja s’insti a retirar elements als concessionaris, i demana que el govern trobi un consens amb els locals afectats en aquest àmbit i en la resta.

Per la seva part, JxCat també ha mostrat suport als hostalers, de la mateixa manera que es va pronunciar en contra de la reforma de la plaça Priorat de Santa Anna.

Finalment, Junts per Palafrugell ha anat més enllà i s’han adherit a les reivindicacions de la nova plataforma anomenada “Salvem Palafrugell”, que presenta les reivindicacions des del punt de vista dels afectats i asseguren que tenen intenció d’arribar a un acord que ha rebutjat el govern.

“Insistim, com ja ho hem fet en diverses ocasions, en què no ens podem permetre, ara per ara, prendre decisions que puguin ser un fre a la recuperació econòmica, sobretot en un municipi com Palafrugell on el sector serveis ha estat tan afectat, i que representa un 77% del total de les empreses i genera un 72% del total de llocs de feina”, expressa Junts per Palafrugell. A més, demanen que “es mantinguin les actuals condicions prorrogant per als estius 2022 i 2023 l’actual ordenança, i deixant per al nou consistori sorgit de les eleccions municipals del 2023 l’elaboració d’una nova ordenança negociada amb els afectats i amb un procés de participació real i vinculant”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Debut imponent de Paula Badosa a París

La begurenca es va desfer de la jugadora local, Fiona Ferro, amb una gran superioritat en el seu partit de primera ronda a Roland Garros
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -