26.2 C
Pals
Dijous, 30 juny 2022
- Publicitat -

Llafranc tindrà 50 noves places d’aparcament i ordenarà el trànsit al carrer Amadeu Vives

Aquesta modificació arriba degut a les diverses demandes veïnals que posaven de manifest la perillositat de la cruïlla del carrer d’Amadeu Vives i el carrer de Santa Marta.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Llafranc comptarà amb 50 noves places d’estacionament al carrer Amadeu Vives, molt properes a la zona del centre. Aquests espais d’aparcament apareixeran després d’una modificació del trànsit que afectarà al propi carrer Amadeu Vives. El canvi comportarà eliminar un dels dos sentits de circulació actualment existents al tram del carrer comprés entre el carrer de Xarembecu i el carrer de Santa Marta, de manera que s’accedirà al carrer d’Amadeu Vives des del carrer de Santa Marta, i la sortida pel carrer de Xarembecu.

Aquesta modificació arriba degut a les diverses demandes veïnals que posaven de manifest la perillositat de la cruïlla del carrer d’Amadeu Vives i el carrer de Santa Marta. Des del Departament de Mobilitat de la Policia Local es va realitzar un estudi on es demostra que l’accés al tram sense sortida del carrer Amadeu Vives és més segur pel carrer de Santa Marta. Així, eliminant un sentit de circulació a la cruïlla es millora notablement la seva seguretat i, al mateix temps no comporta cap molèstia als veïns que hi resideixen, ja que el nou itinerari, en temps, només és uns segons més llarg que l’anterior.

Canvis al carrer Lepant de Calella de Palafrugell

D’altra banda, a Calella de Palafrugell està previst que, de forma immediata, es modifiqui el trànsit del carrer de Lepant. L’actuació consistirà en l’eliminació dels estacionaments a tot el carrer, i l’ampliació de la zona de calçada destinada als vianants. Els serveis que actualment s’ordenaven al carrer de Lepant no s’eliminen, es traslladaran al carrer d’Hermità Corbera, carrer amb una calçada i voreres molt més amplies que el carrer de Lepant.

L’objectiu principal d’aquesta mesura és donar resposta a les nombroses instàncies veïnals que s’han presentat els darrers anys, posant de manifest les molèsties que causen els vehicles que utilitzen l’actual zona de càrrega i descàrrega, pel sorolls que generen i fins i tot per la impossibilitat de sortida dels immobles de persones amb mobilitat reduïda a causa de les reduïdes dimensions de les voreres. D’aquesta manera, es guanyarà un tram de calçada per ampliar l’espaï destinat als vianants i s’ordenarà un carril de circulació adequat a la normativa municipal i molt més segur per a tots els vianants que, sobretot durant la temporada d’estiu, caminen per aquest carrer.

Segons el regidor de Mobilitat, Pau Lladó, “aquestes actuacions es realitzen amb un objectiu molt clar, el de situar la seguretat dels vianants com a quelcom prioritari. I en segon lloc, recollir les demandes i suggeriments de la gent que hi resideix i, als quals cal donar la resposta més adequada a les seves necessitats”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Anna Portomeñe: “En aquesta 2ª edició del Festival Salat hem buscat una programació de comèdia més transversal”

A Ràdio Capital hem pogut parlar amb la directora del Festival Salat de Sant Feliu de Guíxols ( que es celebra a partir de l'1 de juliol, i que durant 3 dies omplirà la vila baixempordanesa de tot tipus d'espectacles humorístics)
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -