24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Llàgrimes d’un fill adoptiu

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Llàgrimes d'un fill adoptiu
Loading
/

El dissabte passat Antoni Vila Casas va rebre la distinció de Fill Adoptiu per part de la vila de Palafrugell. Va ser un acte senzill, bonic i sincer. Inicialment, molt protocol·lari amb els parlaments esperats i finalment amb la intervenció del nou fill adoptiu.
El Sr. Vila Cases farmacèutic, amant de l’art, mecenes, filantrop i segons van dir amb les idees molt clares, va fer un discurs que no va deixar indiferent a ningú. Enèrgic malgrat els seus 92 anys, ambiciós, amable i amb moltes dosis d’humor, va repassar i valorar tots els alcaldes que havien passat “per les seves mans- des de l’obertura del Museu de Can Mario l’any 2004, en general amb bones opinions per tots. També va explicar com es va enamorar l’any 2000 d’aquella antiga fabrica surera i d’aquell edifici decadent i amb ruïnes per convertir-lo en l’actual museu.

El que més em va cridar l’atenció d’aquell acte, va ser l’emoció amb la qual el va viure el Sr. Vila Casas. Em costava entendre com un senyor que havia rebut la Creu de l’orde del Mèrit Civil, la Creu de Sant Jordi, el premi Montblanc al mecenatge i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, podia estar tan emocionat amb la declaració de Fill adoptiu de Palafrugell. En nombroses ocasions no va poder contenir les llàgrimes, cosa que impregnava d’emoció a la resta dels que vam assistir a aquell acte, especialment l’hi passava quan parlava de la seva fundació, de la Fundació Vila Cases i dels seus treballadors i companys de projecte. Un projecte fet amb el cor i amb total altruisme, que es feia nota amb paraules d’amor i d’agraïment per la distinció rebuda.

Tot plegat va demostrar que La Fundació Vila Cases és un tresor de present i de futur que tenim al nostre país petit i que ens ha regalat el seu fundador.

Crec que és completament pertinent fer fill adoptiu a un senyor que ha fet tan gran inversió en un projecte cultural d’aquesta magnitud a un poble com el nostre. A Palafrugell estem més acostumats a rebre grans inversions immobiliàries, que en molts casos ens resten més que ens sumen. El Museu de Can Mario és un projecte que no només suma, sinó que multiplica i constata que Palafrugell és un referent cultural tal com deia l’articulista d’EL PAÍS José Ángel Montañés en el seu article “Palafrugell, nuevo faro cultural”, ara només fa falta que ens ho creiem.

Més Cultura i reconeixement als que hi contribueixen. Som-hi.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios