13 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Lluís Puig: “La nova estació de d’autobusos de Palamós millorarà la circulació de busos a tota la Costa Brava”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Lluís Puig: "La nova estació de d'autobusos de Palamós millorarà la circulació de busos a tota la Costa Brava"
Loading
/

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, va anunciar la setmana passada en una visita a Palamós que el Departament licitarà aquest mes les obres per a construir una nova estació d’autobusos a Palamós, que comportarà una inversió de 2,8 MEUR. Per saber una mica més sobre aquestes obres, n’hem parlat al Supermatí l’alcalde del municipi, Lluís Puig. 

L’alcalde assegura que la nova estació d’autobusos serà un gran salt qualitatiu respecte a l’actual a la plaça Catalunya, que Puig ha afirmat que no es pot qualificar d’estació. Ha explicat que els busos han anat creixent en tamany i en quantitat de vehicles i que a l’estiu això produïa una saturació. És per això que creuen que el canvi és tan necessari. Lluís Puig ha detallat que la nova estació, que es farà al carrer Enric Vincke, no tindrà res a veure amb l’actual, ja que tindrà un equip modern i andanes amb capacitat per a set busos, entre altres. 

A més, l’estació d’autobusos també serà sostenible: tota l’energia que necessiti s’obtindrà a través d’unes plaques solars que es col·locaran a la pèrgola. 

L’alcalde també ha recordat que tenir aquesta nova estació millorarà la circulació dels busos a Palamós, però que això també tindrà una repercussió a nivell comarcal, ja que farà que els busos que passaven pel municipi estalviïn temps. “Tota la connectivitat de la Costa Brava millorarà”, ha assegurat Puig. 

Pel que fa a la ubicació, Lluís Puig ha explicat que el carrer Enric Vincke és el lloc idoni per fer-la perquè és una “zona de nou creixement del municipi i, en un futur, serà l’ei central de les vies d’entrada i sortida de Palamós”. Així doncs, els busos tindran una fàcil entrada i sortida. 

La licitació de les obres es farà aquest mateix mes de març. L’alcalde calcula que les obres podran començar a la tardó i que s’acabaran al llarg del 2024. 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios