25.1 C
Pals
Dissabte, 25 juny 2022
- Publicitat -

Llum verda definitiva de l’Ajuntament de Calonge pel projecte de Mas Pere

Preveuen fer una actuació integral a la urbanització. L'aportació econòmica de l'ajuntament està a l'aire a l'espera d'un dictamen de la Generalitat

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha donat llum verda definitiva al projecte de reparcel·lació de Mas Pere. Un pas definitiu per poder arribar a desenvolupar les obres d’urbanització de Mas Pere després d’una polèmica urbanística que va arribar a l’Audiència de Girona. Per això, el consistori assegura que vol tenir el consens dels veïns amb una comissió mixta de seguiment integrada per representants dels mateixos habitants de Mas Pere, el govern i l’oposició.

El projecte de reparcel·lació ara aprovat és l’evolució del text que l’ajuntament ja havia aprovat inicialment i que recull bona part de les observacions i peticions presentades durant el termini d’al·legacions. Un cop notificada l’aprovació del projecte als propietaris, l’ajuntament treballa perquè finals d’aquest any o a principis del 2019 estiguin adjudicades les obres.

Mas Pere / Ajuntament de Calonge.

El projecte d’obres de Mas Pere preveu fer una actuació integral: llum, clavegueram, aigua i telefonia. També es farà completament de nou els carrers i s’instal·larà mobiliari urbà.

Mas Pere és una urbanització de prop de 700 parcel·les, amb propietaris de molts països. En aquest sentit, l’alcalde Jordi Soler assegura que han intentant anar el més ràpid possible i confia “tenir les màquines al carrer” treballant en pocs mesos.

Aquestes obres tindran un cos aproximat de 10 milions d’euros, la major part dels quals estaran finançats per les aportacions dels propietaris. El consistori manté la voluntat de fer una aportació econòmica pel valor equivalent al 15% de les obres d’urbanització, fins a un màxim de dos milions d’euros. Aquesta aportació està pendent del dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya sobre la possibilitat legal i el procediment per poder fer aquesta aportació econòmica.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -