Enric Marquès / Font: ERC

A 10 mesos de les eleccions el regidor i cap de llista d’ERC en les properes municipals assumeix per delegació de competències d’alcaldia la gestió d’una de les àrees actualment més conflictives per la imatge de la ciutat sobretot per l’incivisme en les zones on hi ha contenidors i l’estat de la senyalització d’alguns carrers.

En el transcurs del ple del passat 31 de juliol, l’alcalde Lluís Sais va justificar la delegació de competències manifestant que durant dos anys no s’havia pogut fer inversions per imperatiu legal i en aquests moments l’àrea d’urbanisme tenia pendents actuacions molt importants que requerien un esforç especial. Aquesta circumstància requeria alliberar esforços i aconsellava la delegació proposada. Les explicacions no van convèncer als grups de l’oposició que no van escatimar retrets a la decisió de l’alcalde. Dilmé per CiU va titllar la seva delegació de gestió com el “reconeixement d’un fracàs” i Font per Compromís i Aparicio (PSC-Independents) també van criticar la gestió de Sais al front de l’àrea ara delegada.

En declaracions a Ràdio Capital Enric Marqués ha manifestat que “en les tres setmanes que fa que te delegades les competències ha treballat estretament amb l’alcalde Lluís Sais i el responsable de la brigada municipal per tal de poder-se posar al dia”. Assegura “tenir clara la línia a seguir per tal de millorar el servei i reconeix la necessitat d’explorar noves vies d’actuació, afrontant el repte amb moltes ganes”.

Pel que fa a la neteja apunta a “una millor coordinació amb el Consell Comarcal que és qui fa el buidatge dels contenidors i una acció decidida contra l’incivisme, si cal emprant mesures coercitives”. Apunta a tornar a posar en marxa una campanya per tal “de concienciar a la població de que mantenir neta la Bisbal és una feina de tothom”. Finalment ha volgut recordar que “hi ha previstes accions de millora de la via pública que començaran el propers mesos” i apunta a accions concretes als carrers “Paral·lel, Padró i Josep Irla, així com millores en el manteniment de les voreres. Actuacions totes elles possibles ara després de dos anys de no poder invertir a la Bisbal”.

Aquí podeu escoltar íntegrament les declaracions del regidor Enric Marqués a Ràdio Capital