13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

L’ocupació de La Surera porta a judici 2 joves de Sant Feliu de Guíxols

L'edifici, que es troba al carrer del Mall número 5, el va ocupar el Sindicat d'Habitatge de Sant Feliu de Guíxols el 4 de juny de 2022

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dos joves de Sant Feliu de Guíxols del Sindicat d’Habitatge del municipi s’enfronten aquest dijous a un judici per l’ocupació de l’edifici abandonat ‘La Surera’, segons ha avançat el Diari de Girona. S’hauran d’asseure al banc del Jutjat de Primera Instància 3 de Sant Feliu acusats d’un delicte lleu d’usurpació després de la denuncia que va presentar l’Ajuntament del municipi. Els dos joves s’enfronten a una pena de multa de 3 a 6 mesos que podria superar els 1.000 euros. En tot cas, serà la fiscalia qui proposarà una quantia en cas que el jutge dicti sentència condemnatòria.

L’edifici, que es troba al carrer del Mall número 5, el va ocupar el Sindicat d’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols el 4 de juny de 2022. El bloc, propietat de l’Ajuntament, fins llavors havia estat en desús. El consistori va iniciar els tràmits administratius per desnonar-los en data oberta i va ser el 20 de setembre quan la policia va iniciar el desnonament. Des de l’Ajuntament van justificar que l’edifici estava en males condicions i que ha de ser enderrocat per intergrar-lo en un projecte que preveu la construcció d’oficines municipals.

Un dels encausats i membre del Sindicat d’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols, Aniol Negre, explica que van decidir ocupar aquest edifici per “garantir els drets de la classe treballadora” i tenir un espai per organitzar-se i realitzar una funció social encarada a la classe treballadora.

Quan es va efectuar el desenonament, “amb data oberta”, es pensaven que el procés s’havia acabat. El desnonament es va fer efectiu el passat mes de setembre. Explica Aniol Negre que aquest és un mecanisme que els impedeix  “defensar-se de l’execució d’un desnonament”.

Però fa dos mesos van rebre l’avís de que havien d’anar a judici. “Va ser tota una sorpresa”, afirma Aniol Negre. Tot i això, afronten el judici amb tranquilitat perquè creuen que no hi ha “gaire fonament jurídic” per imputar-los, ja que “l’Ajuntament ja ha recuperat l’edifici”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -