15.9 C
Pals
Dimarts, 14 octubre 2025
- Publicitat -

L’oli de les oliveres silvestres de les Illes Medes és homologable

Un estudi realitzat per la UB revela que les seves característiques són similars a les de les olives de conreu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Un estudi realitzat per la Universitat de Barcelona revela que l’oli obtingut de les oliveres silvestres de les Illes Medes és homologable, seguint els criteris del Consell Oleícola Internacional.

Els resultats de la recerca, publicats en la revista “Antioxidants” i que la UB va comunicar dilluns passat, informen que les característiques sensorials, fisicoquímiques i d’estabilitat nutricional d’aquest oli són de molt bona qualitat.

Així, hi ha ara la possibilitat d’explorar l’adequació d’aquestes olives per a un ús alimentari ja que les seves propietats són similars a les de les olives conreades.

L’estudi realitzat forma part d’un programa sobre biodiversitat conreada amb l’objectiu d’afavorir els cultius locals i pal·liar  la pèrdua de la diversitat genètica, principalment en el sector de l’oli que ha anat afavorint el conreu de varietats com la picual o l’arbequina.

- Publicitat -
- Publicitat -

Empordà 2030 – Transport: un nou model de vertebració del territori

Concretament en aquest programa abordarem aspectes com el treball en polítiques de transport públiques al Baix Empordà; les solucions per millorar la mobilitat a la comarca; la connectivitat i empreses i el paper dels defensors dels ciutadans i el consell comarcal en la reclamació de millores.  

Altres notícies