Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

16.6 C
Pals
Diumenge, 1 juny 2025
- Publicitat -

L’oli de les oliveres silvestres de les Illes Medes és homologable

Un estudi realitzat per la UB revela que les seves característiques són similars a les de les olives de conreu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Un estudi realitzat per la Universitat de Barcelona revela que l’oli obtingut de les oliveres silvestres de les Illes Medes és homologable, seguint els criteris del Consell Oleícola Internacional.

Els resultats de la recerca, publicats en la revista “Antioxidants” i que la UB va comunicar dilluns passat, informen que les característiques sensorials, fisicoquímiques i d’estabilitat nutricional d’aquest oli són de molt bona qualitat.

Així, hi ha ara la possibilitat d’explorar l’adequació d’aquestes olives per a un ús alimentari ja que les seves propietats són similars a les de les olives conreades.

L’estudi realitzat forma part d’un programa sobre biodiversitat conreada amb l’objectiu d’afavorir els cultius locals i pal·liar  la pèrdua de la diversitat genètica, principalment en el sector de l’oli que ha anat afavorint el conreu de varietats com la picual o l’arbequina.

- Publicitat -
- Publicitat -

En Quimi Portet i l’Ítaca o quan un artista i un festival connecten amb el territori

Quimi Portet ha omplert la plaça d’Ullastret en el marc del Festival Ítaca, oferint un concert que va més enllà de la música. Amb ironia i proximitat, ha connectat amb un públic divers, i entregat demostrant el valor de portar la cultura popular als pobles. Una nit que reivindica el paper essencial d’artistes i festivals compromesos amb el territori.

Altres notícies