Maite Selva: “Treballem fins a l’últim dia per deixar enllestit tots els projectes que puguem”

- Publicitat -

Avui ens visita Maite Selva, alcaldable de Begur per Sempre per Begur i Esclanyà, per avançar nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia senyora Selva.

Bon dia!

Primer de tot m’agradaria que es definís amb tres adjectius.

Transparent, treball en equip i coherència.

També hi podria destacar tres aspectes positius o que creu que hagin aconseguit durant aquests quatre anys de mandat?

Bé, hem treballat molt, amb molta cohesió d’equip. Hem treballat molt amb equip. I crec que hem sigut també propers a la ciutadania.

Podria destacar tres aspectes que creu que no s’hagin pogut assolir durant aquests quatre anys de mandat?

Bé, tenim el projecte de la Font de Baix. Que és un projecte que hem estat dos anys i mig treballant perquè no hi havia res i l’hem engegat, l’únic que el vam portar a licitació i va quedar desert. I ara estem buscant la manera de fer-lo per fases i poder licitar-lo per fases. Per tant, la meva intenció és que fossim ja a l’inici de les obres i aquest era el desig que teníem d’haver començat les obres, però no ha pogut ser per aquests temes que he explicat. Però bé, jo crec que s’ha de continuar treballant i el proper govern que entri, doncs haurà de desenvolupar-ho perquè tot el que es farà en aquest projecte de la Font de Baix, ho portàvem tots els programes i tots els partits polítics. Per tant, dubto que hi hagi algú que es tiri endarrere a l’hora de fer aquest equipament que és tan necessari per Begur.

Podria destacar alguna acció o iniciativa que cregui prioritària part d’aquest equipament per la Font de Baix, que creu que és prioritària ja de cara a les eleccions?

Crec que també un altre projecte estrella és la revisió del POUM. Comencem a fer l’avanç ara, que molta gent ens diu, fora d’altres municipis, “però per què comenceu ara abans de les eleccions”, i nosaltres és el programa de treball que teníem establert, i nosaltres treballem el que dic fins a l’últim dia, amb tot el que teníem engegat i amb tot el que teníem previst. Per tant el que s’ha pogut acabar és fantàstic i el que no, espero i desitjo que el proper govern pugui acabar-ho.

Pot destacar algun més que tinguin pensat o algun altre gran projecte?

A veure. Penseu que que Begur ha entrat en els dels fons europeus i estem a l’espera de respostes. Si ens donen tot el que hem presentat, que tenim moltes possibilitats que sigui així, hi haurà molta i molta feina a fer. Com, per exemple, en l’energia fotovoltaica, tots els edificis municipals, el canvi de la flota de vehicles, una xarxa també que té molt de potencial, etc. Després també hem entrat, en el que encara no tenim resposta tampoc, dels fons europeus en el tema de turisme, que també hem presentat uns quants projectes. Realment, si. Begur té la sort de poder tenir tots aquests projectes acceptats. Tenim feina per quatre anys, amb escreix.

Podria explicar nos què és el que diferencia la seva candidatura política d’altres candidats que es presentin en aquestes eleccions?

Bé. Hi ha dos candidats que han sigut companys meus d’aquest mandat i evidentment, res a dir en quant a la seva vàlua com a com a polítics, perquè crec que hem pogut treballar bé, hem treballat amb bona sintonia. Està clar que no sempre t’entens per projectes i per idees, però sempre hem arribat a un consens. Hi ha hagut, sobretot, molt diàleg i molta transparència, i per mi això i molt de treball en equip, i això la veritat és que jo ho poso molt en valor. I bé, jo em quedo amb això, d’aquests quatre anys, s’ha pogut fer molta i molta feina.

S’ha fet molta feina. No grans infraestructures, perquè un no necessita grans infraestructures, però s’ha fet moltíssima feina que han fet la suma de molta de molta.

Ens podria avançar algun punt o algunes línies generals del que seria el seu programa polític per a aquestes eleccions?

Avançaré quatre paraules que ens defineixen a la candidatura que som i en el programa que estem treballant perquè encara l’estem treballant, que és una vegada més treballar en equip per la igualtat, la sostenibilitat i la integritat.

Tenen un gran projecte o aspecte que vulguin destacar? 

Acabar el que no s’ha pogut acabar com parlava del projecte de la Font de Baix; el POUM, que evidentment en els propers quatre anys ha de ser una realitat que ja estigui assolida la revisió del nou POUM; i després tots aquests projectes als fons europeus que ens arriben. Doncs aquí hi ha molta feina a fer.

Finalment m’agradaria preguntar-li, tot i que crec que és obvi, però si no arriba a obtenir una majoria absoluta en aquestes eleccions municipals, estaria disposada a pactar amb altres partits?

Sí, sí, totalment d’acord a pactar. A més a més, crec que ens tocarà pactar. Jo crec que les majories absolutes ja s’han acabat i a més a més som 5 formacions polítiques segures que ens presentem i, per tant, obert el pacte.

Doncs moltíssimes gràcies a vosaltres la seva visita i esperem que tingui molta sort i encerts en aquestes eleccions.

Moltes gràcies a vosaltres!

- Publicitat -