24.9 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Manel Pretel: “Convivalis vol facilitar l’accés a l’habitatge i, alhora, revitalitzar els nuclis antics dels municipis”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Manel Pretel: "Convivalis vol facilitar l'accés a l'habitatge i, alhora, revitalitzar els nuclis antics dels municipis"
Loading
/

Torroella de Montgrí serà el primer municipi on Convivalis, empresa social sense ànim de lucre, implementarà, per primer cop, un innovador model de cohabitatge compartit. Per parlar-nos una mica més sobre aquest projecte ens ha visitat al Supermatí un dels socis fundadors i director de Convivalis i d’Utopic Social, Manel Pretel.

Aquest cohabitatge compartit, que es vol començar a impulsar a Torroella de Montgrí, és una opció que encara no existeix al mercat, però que té la voluntat d’afavorir l’existència d’habitatges per viure en comunitat. D’aquesta manera volen evitar, explica Manel Pretel, que aquests habitatges caiguin mans d’algú que només tingui un interès especulatiu amb l’habitatge.

Aquest model també permet que el preu d’aquests habitatges compartits siguin més assequibles per les persones que formin part d’aquestes comunitats i evitar l’especulació de l’habitatge. Manel Pretel afegeix que una altra de les intencions de Convivalis és reactivar els nuclis antics dels municipis i els habitatges buits.

Convivalis actua com a promotor per connectar una persona que busca aquest habitatge i propietaris que vulguin oferir aquest espai per rehabilitar i poder-hi viure. A més, Manel Pretel explica que els habitatges han de complir amb algunes característiques perquè puguin formar part del projecte.

Manel Pretel explica que han decidit començar per Torroella de Montgrí perquè és un municipi on hi ha habitatges que compleixen aquestes condicions i, a més, hi ha predisposició per part del municipi de tirar endavant aquest projecte. El director de Convivalis explica que la intenció és estendre aquesta iniciativa a altres municipis del Baix Empordà i Catalunya.

Per presentar aquest projecte, Convivalis farà una presentació del projecte aquest dissabte 1 d’abril a les 12 h al Museu de la Mediterrània.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios