22.4 C
Pals
Dimecres, 5 octubre 2022
- Publicitat -

Manifestació de Salvem Begur per demanar la preservació de les platges i l’accés a l’espai públic

La plataforma denuncia l'última actuació de l'ajuntament a les platges de Begur, amb un sector tancat i de pagament, amb gandules i parasols que divideix en dos la platja.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir a la tarda va tenir lloc una manifestació a la plaça de la Vila de Begur amb l’objectiu de reivindicar la preservació de l’entorn natural a les platges del municipi. L’última actuació de l’ajuntament no ha agradat a la plataforma Salvem Begur: un sector tancat amb gandules i para-sols que val entre 22 i 55 euros al dia. L’actuació s’ha fet per via de concurs públic.

Salvem Begur va agafar com a lema “Si tu em prens la platja, jo prenc la plaça!”. Protesten per la massificació que es viu segons diuen, cada vegada més, al poble baix-empordanès i denuncien que l’ajuntament continuï planejant urbanitzar els espais del municipi.

Lídia Chaparro, portaveu de “Salvem Begur”, va denunciar que “la capacitat del territori està més que superada, ja no hi cap ni una agulla aquí a l’estiu, en especial al mes d’agost. Per tant, privatitzar aquests espais fa que la gent no tingui accés a l’espai públic.”

Eugeni Pibernat, regidor de platges de Begur, va comentar que “l’única cosa que hem intentat des del govern, i crec que ho hem aconseguit, és intentar millorar la sostenibilitat de les nostres platges i millorar la qualitat dels serveis que hi ha.”

Per ara l’ajuntament no té previst fer cap canvi en el pla d’usos de platges, que es va aprovar per unanimitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà potencia la presència de dones en el món agroalimentari

El consell comarcal organitza mentories i tutories per reduir les desigualtats de gènere en aquest sector
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -