15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Marc Bosch: “Va ser un privilegi viure a les Illes Medes durant 38 dies”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Marc Bosch: "Va ser un privilegi viure a les Illes Medes durant 38 dies”
Loading
/

El biòleg Marc Bosch acaba de publicar el llibre 38 dies amb els gavians de les Illes Medes, un dietari que va escriure el març de l’any 1992 quan va passar 38 dies a les Illes Medes per fer recerca sobre els gavians. Per parlar una mica més del llibre i de l’experiència, la setmana passada, al Supermatí, ens va visitar Marc Bosch. 

Explica Marc Bosch que “el punt de partida va ser una llavor per una recerca més àmplia” sobre els gavians. Bosch va fer la recerca i la vivència a les Illes Medes durant 38 dies després d’acabar la carrera de biologia. El biòleg tenia clar que les Medes eren un paisatge especial. 

 

Després de l’experiència de 1992, el biòleg ha continuat la recerca dels gavians cada any, excepte el 2020, que va ser l’any de la pandèmia provocada pel Coronavirus.

 

L’estat de les colònies de gavians està condicionada per la gestió que els humans fem dels recursos naturals. Quan Bosch va dura a terme l’experiència a les Medes, el març del 92, hi havia 14.000 parelles de gavians a la colònia de les Illes Medes. Així ho explica el biòleg.   

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios