Maria Casellas: “Volíem un Casamar nou, impecable i amb ànima”

Amb motiu de la reforma integral del Casamar, Maria Casellas ha visitat el programa De Cap a Cap de Ràdio Capital, amb el suport de BSF Bugaderia i Renting, per explicar com afronten una nova etapa a l’històric establiment familiar de Llafranc.

El Casamar celebra enguany 70 anys, i ho fa amb una imatge completament renovada: una reforma total de les habitacions, que ha passat de 21 a 18, conservant l’estructura original de la casa. “Volíem un hotel nou, bonic i impecable. I al final vam fer una reforma completa en només cinc mesos”, explica Maria.

L’hotel el gestiona ella mateixa, mentre el seu germà Quim Casellas és el responsable de la cuina. “Ens complementem molt bé i ens deixem espai. El nostre pare encara ens ajuda amb la comptabilitat, i la nostra mare ens dóna un cop de mà cada matí”, relata.

Amb la reforma, el Casamar busca fer un salt de qualitat: fins ara era un hotel de dues estrelles i aspiren a obtenir-ne tres o quatre. Però ho volen fer “amb humilitat i sent un bon tres estrelles”.

Pel que fa al restaurant, mantenen una proposta estructurada amb dues opcions de menú i carta. Aquesta tardor han estrenat nova proposta amb plats com crema de carbassa amb textures, guallo amb moixernons, turbot amb parmentier i pernil, o cérvol amb salses de temporada.

“Ens agrada l’equilibri: innovar dins una estructura estable”, afirma Maria. El producte de quilòmetre zero i els proveïdors de confiança són clau en la seva filosofia: “Treballem amb gent que estima el que fa tant com nosaltres”, assegura. L’arròs de l’Albert Grassot o les verdures ecològiques d’un productor japonès en són exemples.

Amb el Casamar, Maria i Quim Casellas no només mantenen viu el llegat familiar, sinó que aposten per una experiència gastronòmica i d’hospitalitat arrelada al territori i oberta a noves mirades.