6.7 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

Marta Torres i Maria Gibert enceten el festival Concerts d’Aro

Marc Clapés
Marc Clapéshttp://www.primerafila.cat
Sóc el programador musical de la ràdio i també m'encarrego de presentar la Fórmula Tarda i la Primera llista A part de tot això, sóc el responsable del portal musical PrimeraFila.cat
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Duet Lyon, format per Marta Torres (flauta) i Maria Gibert (arpa), van encetar ahir dilluns el Festival de Música de Santa Cristina d’Aro, Concerts d’Aro, com a cloenda de l’acte de presentació del programa d’aquesta edició, que és la dotze. A part de l’actuació del duet femení, hi ha programats tres concerts més per als dies 24, 28 i 31 d’agost. Actuaran el Quartet Gerhard (que després del Quartet Casals és potser el quartet amb més projecció de Catalunya); la pianista Alba Ventura, que dedicarà el concert a Alicia de Larrocha per celebrar els 10 anys de la seva mort, i, per últim, un recital de cant i piano amb Mercedes Gancedo i Francisco Poyato, dos dels noms més importants del Lied, amb un repertori català, de cabaret i de cançons argentines. Els tres concerts tindran com a marc l’església parroquial. A més, l’11 d’agost, a l’Espai Ridaura, Joan Vives oferirà una conferència, amb el títol “La música catalana del modernisme al noucentisme (de Granados a Toldrà)”.

“Volem tirar el Festival endavant, ja que apostem per la cultura”, va afirmar el regidor de Cultura, Josep Xifra, que presidida l’acte de presentació d’aquesta nova edició de Concerts d’Aro. I en aquesta línia de treball, que es va encetar l’any passa, tot i mantenir el nivell de qualitat de les actuacions, s’ha decidit incentivar-ho amb uns preus més assequibles. Els preus són de 15 euros per concert i 38 els tres. “La finalitat és apropar el Festival al poble”, va assenyalar Cláudio Suzin, director de l’escola Municipal de Música de Santa Cristina i un dels responsables de la nova direcció.

La presentació, que es va fer al Sallés Hotel & Spa Mas Tapiolas, també va comptar amb la presència del periodista i crítica musical Alexandre Nunes, que va definir el festival cristinenc, davant els molts que tenen lloc durant l’estiu a Girona, especialment a la Costa Brava, “de petita envergadura, però qualitat molt alta”. Nunes va felicitar l’Ajuntament d’agafar aquesta iniciativa que va impulsar un grup de veïns. “Ofereix un programa popular, però molt recomanable”, va sentenciar Nunes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -