12 C
Pals
Dijous, 30 novembre 2023
- Publicitat -

Menys plàstic i reducció d’aigua als centres dels SSIBE

Amb aquesta acció eliminaran 10.000 carmanyoles l'any, que suposen més de 360 kg/any  de plàstic d'un sol ús. El canvi es realitza al Consultorivm Cafè de l'Hospital de Palamós i properament s'aplicarà també a la cafeteria de Palamós Gent Gran.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el passat 5 de juny, els centres dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà van decidir començar a reduir el consum de plàstics i d’aigua als  centres.

Per això, van dur a terme la substitució de les carmanyoles de plàstic d’un sol ús per emportar els menús de la cafeteria de l’hospital.

Les noves carmanyoles són de polpa de canya de sucre i de cartró, és a dir, material compostable 100%. D’aquesta manera, s’assegura un cicle de vida continu: partir d’un recurs natural com a matèria prima per transformar-lo en una carmanyola que un cop usada, serà gestionada com a residu orgànic i que per tant pot convertir-se altra vegada en matèria prima. Amb aquesta acció eliminaran 10.000 carmanyoles l’any, que suposen més de 360 kg/any  de plàstic d’un sol ús. El canvi es realitza al Consultorivm Cafè de l’Hospital de Palamós i que gestiona Emporhotel. Properament s’aplicarà també a la cafeteria de Palamós Gent Gran.

D’altra banda, també han fet una reducció del 95% del consum d’aigua amb un nou sistema de neteja del terra. El servei de neteja, gestionat per Emporhotel, introdueix el teixit de microfibra al pal de fregar comú. Al seu lloc, utilitza un tiràs de microfibra que ajuda a estalviar i reduir el consum d’aigua dràsticament. A tall d’exemple, per a la neteja d’una planta d’hospitalització s’ha passat d’un consum d’aigua de 120 litres a només 6 litres. Alhora, permet reduir considerablement també el consum de detergent.

Propers passos: reducció del 50% en gots i bosses de plàstic
De cares al futur i properes accions, l’equip de medi ambient de SSIBE vol continuar amb la reducció del plàstic i es duran a terme accions per aconseguir la reducció del 50% en el consum de gots i bosses de plàstic, tant per a ús intern com extern.

 

 

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

The Tyets, Mushka o Love of Lesbian triomfen als Premis ARC 2023

La XXI edició dels PREMIS ARC, s’ha celebrat avui, 29 de novembre, al Teatre de la Llotja de Lleida. The Tyets, La Mushkaa, Los 80 Principales, Festival de la Porta Ferrada, Love of Lesbian i Alba Careta, són alguns dels guanyadors d’aquesta edició dels PREMIS ARC. Durant la celebració de la gala hem pogut gaudir
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -