24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

Menys plàstic i reducció d’aigua als centres dels SSIBE

Amb aquesta acció eliminaran 10.000 carmanyoles l'any, que suposen més de 360 kg/any  de plàstic d'un sol ús. El canvi es realitza al Consultorivm Cafè de l'Hospital de Palamós i properament s'aplicarà també a la cafeteria de Palamós Gent Gran.

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.
- Publicitat -

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el passat 5 de juny, els centres dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà van decidir començar a reduir el consum de plàstics i d’aigua als  centres.

Per això, van dur a terme la substitució de les carmanyoles de plàstic d’un sol ús per emportar els menús de la cafeteria de l’hospital.

Les noves carmanyoles són de polpa de canya de sucre i de cartró, és a dir, material compostable 100%. D’aquesta manera, s’assegura un cicle de vida continu: partir d’un recurs natural com a matèria prima per transformar-lo en una carmanyola que un cop usada, serà gestionada com a residu orgànic i que per tant pot convertir-se altra vegada en matèria prima. Amb aquesta acció eliminaran 10.000 carmanyoles l’any, que suposen més de 360 kg/any  de plàstic d’un sol ús. El canvi es realitza al Consultorivm Cafè de l’Hospital de Palamós i que gestiona Emporhotel. Properament s’aplicarà també a la cafeteria de Palamós Gent Gran.

D’altra banda, també han fet una reducció del 95% del consum d’aigua amb un nou sistema de neteja del terra. El servei de neteja, gestionat per Emporhotel, introdueix el teixit de microfibra al pal de fregar comú. Al seu lloc, utilitza un tiràs de microfibra que ajuda a estalviar i reduir el consum d’aigua dràsticament. A tall d’exemple, per a la neteja d’una planta d’hospitalització s’ha passat d’un consum d’aigua de 120 litres a només 6 litres. Alhora, permet reduir considerablement també el consum de detergent.

Propers passos: reducció del 50% en gots i bosses de plàstic
De cares al futur i properes accions, l’equip de medi ambient de SSIBE vol continuar amb la reducció del plàstic i es duran a terme accions per aconseguir la reducció del 50% en el consum de gots i bosses de plàstic, tant per a ús intern com extern.

 

 

 

 

 

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Primera Llista – 26 setembre 2020

El repàs musical a tot allò que ha marcat la setmana.

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Altres notícies