15 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

Més del 20% de població del Baix Empordà ja s’ha vacunat

A data d'avui 4 de maig, podem parlar de més d'un 20% de població vacunada en terres baixempordaneses, si bé el risc de rebrot es manté encara en un 385 que indica clarament que no es pot abaixar la guàrdia.

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El ritme de vacunacions al Baix Empordà reflecteix la tendència general de progressiva acceleració que viu tot Catalunya. Amb les dades de Salut a la mà, a Catalunya s’ha vacunat ja el 25,2 % de la població (concretament 1.947.915 persones) i, d’aquestes, 825.394 ja n’han rebut la segona dosi. Si ens fixem en la comarca del Baix Empordà, el nombre de vacunats és a data d’avui 4 de maig, de 29.665, dels que 12.333 també tenen ja la segona dosi administrada. Per tant, podem parlar actualment de més d’un 20% de població vacunada en terres baixempordaneses, si bé el risc de rebrot es manté encara en un 385 que indica clarament que no es pot abaixar la guàrdia. El pla de vacunació de la covid a Catalunya es va engegar el 27 de desembre del 2020, quan es va administrar la primera vacuna. Des d’aleshores, la Generalitat administra vaccins diàriament, començant pels grups de risc, a mesura que se’n van rebent. La previsió era aconseguir la immunitat de grup cap a finals d’estiu, quan el Govern espanyol calcula que s’haurà vacunat el 70 % de la població. Ara, però, des del govern de la Generalitat es vol avançar aquesta data al juliol. El 70 % és el percentatge a partir del qual els científics consideren que hi haurà prou gent immunitzada per evitar que el virus es pugui propagar d’una manera perillosa.  Aquests objectius només es podran assolir si es confirma l’augment del ritme de vacunació. Amb les dades de què disposem a hores d’ara, la desitjada xifra del 70 % s’aconseguiria a principis d’octubre del 2021.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Joaquim Nadal presenta llibre a la Vitel·la: “En els personatges es reconeix la meva personalitat”

L'escriptor, historiador i polític Joaquim Nadal ha presentat aquest diumenge a la llibreria Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -