14.4 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

MES, en contra del sou de l’alcalde de Sant Feliu

Pere Albó diu que Motas cobrarà més que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja que "suma el sou de batlle i el que percebrà a la Diputació"

El més llegit

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El dijous, el govern de Sant Feliu de Guíxols (format per TSF i el PSC) va aprovar els sous dels regidors que integren l’Executiu i també els de l’oposició. L’oposició, especialment MES i Guíxols des del Carrer, van mostrar les seves discrepàncies sobre aquestes retribucions. En el cas de Pere Albó (MES), ha criticat que l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, cobri més que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. MES hi suma el sou de batlle (que és de 50.244,44 euros bruts anuals) i també el de la Diputació com a portaveu de Tots per l’Empordà (uns 33.000 euros a l’any). En aquest darrer cas, Motas defensa que cobrarà “per assistència” als plens de la Diputació.

D’altra banda, Albó es mostra contrari a l’aprovació de quatre dedicacions exclusives, quan diu que sempre “havien estat un màxim de dues”. Dues de les edils, Núria Cucharero i Ernest Natera, han renunciat als seus llocs de treball per poder dur a terme l’exercici de regidors del govern. ERC i JxCat van exigir “més recursos per a l’oposició”, però es van abstenir en l’aprovació d’aquest nou règim de retribucions.

L’augment de sou, que se situa prop d’un 10%, també ha estat criticat per Guíxols des del Carrer pel percentatge de dedicació de Motas, que és del 95%. Jordi Lloveras ho considera una “il·legalitat”, i al·lega que és així per una sentència que va emetre el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia, on es va prohibir a un Ajuntament que “no era possible una dedicació a l’activitat privada de només el 5%”. Tant Lloveras com Albó demanen que “aquest percentatge del 95% sigui menor”, però Motas afirma que, tot i ser un alcalde en règim de dedicació parcial, “de facto exerceix l’exclusiva”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Altres notícies