Part dels mestres i altres dtreballadors de l’Institut Montgrí (Torroella), han decidit en assemblea fer una jornada de dejuni aquest dijous 20 i divendres 21 de desembre. Ho fan per denunciar a la situació dels presos polítics i per donar suport suport als presos que van iniciar una vaga de fam a principis d’aquest mes de desembre, i que precissament avui han anunciat que l’abandonaven.

Fan un dejuni voluntari de 48 hores, des de les 7 del matí del dijous fins a les 7 del matí del dissabte. S’organitzen en torns. Tot i això, seguiran fent classe amb normalitat.

Aquest és el manifest que han fet públic avui.

  1. Els presos polítics catalans porten més d’un any en presó preventiva a causa d’unes mesures cautelars que considerem del tot desproporcionades.
  2. Els recursos d’empara que han formalitzat de manera reiterada no han estat resolts per la justícia espanyola en un temps raonable, la qual cosa els impedeix recórrer a instàncies europees.
  3. Alguns d’aquests presos (Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull) han iniciat una vaga de fam indefinida per denunciar la situació d’indefensió que pateixen.
  4. La situació en que es troben els presos polítics catalans representa una clara vulneració dels drets humans més elementals i posa en risc els valors democràtics bàsics que crèiem consolidats en la nostra societat.
  5. Pensem que per Nadal els presos polítics haurien de ser  a casa en companyia de les seves famílies.