10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Millora la situació per la pandèmia a l’Hospital de Palamós i es reprenen les operacions

Segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), el nombre de positius per COVID-19 a la comarca s'ha vist reduït un 11% respecte de la setmana anterior. El que ha permès reprendre l'activitat quirúrgica programada de l'Hospital de Palamós.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), el nombre de positius per COVID-19 a la comarca s’ha vist reduït un 11% respecte de la setmana anterior. Així mateix, el percentatge de proves positives respecte de les realitzades és del 8,8%. Un percentatge que encara és alt tot i que més reduït que el de la setmana anterior, que era del 10,4%.

Tot i les dades esperançadores, no cal abaixar la guàrdia: Des del SSIBE es recomana que, fins que el percentatge del 8,8% no estigui per sota del 5%, cal extremar les mesures de protecció per reduir els contagis. Les quals, recordem són: Evitar trobades socials, relacionar-nos amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar espais, ús de mascareta, neteja de mans, i distància de seguretat.

La situació als centres sanitaris també ha millorat el nombre d’ingressats per COVID. En el cas de l’Hospital de Palamós, actualment hi ha 17 pacients COVID ingressats, el que suposa el 24% de tots els pacients ingressats. D’altra banda, convé destacar que el 70% dels pacients que hi ha actualment ingressats no estan vacunats contra la COVID.
La setmana passada (del 9 al 15 d’agost), es van ingressar 13 pacients COVID (un 12,5% del total d’ingressos), el que suposa una reducció del 30% dels pacients COVID que es van ingressar la setmana anterior. Davant les dades i amb la intenció de mantenir controlada la situació, se segueix amb el mateix règim de visites a l’hospital i les restriccions d’acompanyants a urgències.

Convé ressaltar que, a causa de la millora de la situació epidemiològica, l’Hospital de Palamós ha decidit reprendre tota l’activitat quirúrgica programada.

Pel que fa a la situació al Palamós Gent Gran, actualment hi ha 13 pacients COVID ingressats a la planta d’aïllament. La setmana passada es van fer 20 ingressos a Palamós Gent Gran, dels quals el 25% eren pacients COVID. A Palamós Gent Gran es manté el mateix règim de visites, tot i que es reprenen els passejos i sortides curtes, preferentment en espais oberts.

En l’actualitat, hi ha un total de 5 professionals positius de COVID-19, dels quals 2 no estan correctament vacunats. Els 3 restants, tot i estar correctament vacunats han tingut una PCR positiva i transmeten la malaltia, motiu pel qual han d’estar aïllats, tot i trobar-se bé.

Sobre la vacunació, actualment ja s’està vacunant a tota la població major de dotze anys amb jornades de vacunació sense cita prèvia programades arreu de la comarca. Actualment, el 64,11% de la població de més de dotze anys del Baix Empordà ja ha estat vacunada amb la pauta complerta.

Per últim, des del SSIBE remarquen que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID. Tanmateix, s’indica que no evita la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposa. És per aquest motiu que se segueixen reforçant els missatges de precaució per tal que no es deixin de prendre les mesures de prevenció bàsiques.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -